Επικράτησε της ΕΝΠ η ΑΕΚ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς

Επικράτησε της ΕΝΠ η ΑΕΚ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στον πρώτο αγώνα της σειράς για την ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League, όπου επικράτησε στο «Κίτιον» με 83-61 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα στο παρκέ για το θετικό αποτέλεσμα. Οι «κιτρινοπράσινοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και πέτυχαν μία δίκαιη νίκη. Ο δέυτερος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου στο Αυγόρου. Η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες θα προκριθεί στην τελική φάση, όπου θα συναντήσει την νικήτρια ομάδα από το ζευγάρι Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν  ο Ανδρέας Σιζόπουλος με 20 πόντους (6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ).

Με τρίποντο από τον Ζάκη Παπαδόπουλο ξεκίνησε το παιχνίδι η ΕΝΠ, με την ΑΕΚ να απαντάει με έξι πόντους (τέσσερις ο Τάσιτς, δύο ο Σέρσι) έως το 3:15. Έπειτα ο Άτγουντ με νέο τρίποντο ισοφάρισε σε 6-6, για να ακολουθήσουν άλλοι οκτώ πόντοι για τους γηπεδούχους (από τρεις Πέτροβιτς-Σέρσι, δύο ο Τάσιτς), με το σκορ να πηγαίνει στο 14-6. Μέχρι το 8:45 η ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου σημείωσε επτά πόντους (πέντε ο Μάιερς, δύο ο Χίκεϊ) και μείωσε σε 14-13, με την ΑΕΚ να αντιδράει στο επόμενο λεπτό και να πετυχαίνει πέντε πόντους (τρίποντο ο Σιζόπουλος, δύο ο Πέτροβιτς), επαναφέροντας την διαφορά στους έξι (19-13). Πριν το φινάλε της περιόδου ο Σολωμού με λέι απ διαμόρφωσε το 19-15.

Με επτά σερί πόντους μπήκε στην Β’ περίοδο η ομάδα του Δημήτρη Κουκούρη (τρίποντο ο Σιζόπουλος, από δύο οι Τρισόκκας-Μπιγκς), δημιουργώντας έτσι για πρώτη φορά διαφορά διψήφιου αριθμού στο σκορ (26-15). Μέχρι το 14:45 η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 31-20, ενώ στο επόμενο ενάμιση λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν επτά ακόμα πόντους (τέσσερις ο Μπιγκς, τρίποντο ο Πέτροβιτς) φέρνοντας την διαφορά στους δεκαοκτώ (38-20). Μέχρι το 18’ ο Μάιερς πέτυχε οκτώ πόντους, μειώνοντας σε 38-28 για την ΕΝΠ, ενώ στο επόμενο λεπτό ακολούθησαν τέσσερις ακόμα πόντοι για τους φιλοξενούμενους από τους Παπαδόπουλο-Χίκεϊ, με την διαφορά να μειώνεται στους έξι (38-32). Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στην συνέχεια και με τρίποντο του Σιζόπουλου και λέι απ από τον Μπιγκς, έφερε το σκορ στο 43-32. Πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Εζεκάια μείωσε σε 43-32.

Ο Παπαδόπουλος με λέι απ μείωσε στους επτά για την ΕΝΠ στο 21’ (43-36), με την ΑΕΚ να αντιδράει και στα επόμενα δυόμιση λεπτά να σημειώνει επτά πόντους (τρίποντο ο Γκίμπσον, από δύο οι Σέρσι-Τάσιτς) κάνοντας το 50-36. Μέχρι τα μισά της περιόδου η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες μειώθηκε στους δέκα (54-44), ενώ τρία λεπτά αργότερα οι δύο ομάδες σημείωσαν από δύο πόντους (Σέρσι για ΑΕΚ, Σολωμού για ΕΝΠ). Πριν το φινάλε της περιόδου ο Τάσιτς με τρίποντο έκανε το 59-46 για τους «κιτρινοπράσινους».

Η ΕΝΠ ξεκίνησε θετικά την τέταρτη περίοδο και μέχρι το 32:30 σημείωσε οκτώ πόντους (έξι ο Μάιερς, δύο ο Χίκεϊ), μειώνοντας σε 59-54. Έπειτα η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη, καταφέρνοντας μέχρι το 35’ να πετύχει δέκα πόντους, ενώ δέχθηκε μόλις ένα, με το σκορ να οδηγείται στο 69-55. Η ομάδα της Λάρνακας ήταν καλύτερη και στην συνέχεια και μέχρι το 37:30 έφερε το σκορ στο 78-57, ενώ με το τέλος του αγώνα οι Λαρνακείς επικράτησαν με 83-61.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-15, 43-32, 59-46, 83-61

Πετρολίνα ΑΕΚ (Δημήτρης Κουκούρης)

Σέρσι 13, Σιζόπουλος 20 (6), Τάσιτς 17 (1), Γκίμπσον 8 (1), Παντελή 2, Μπιγκς 10, Πέτροβιτς 11 (3), Τρισόκκας 2.

Ε.Ν. Παραλιμνίου (Νικόλας Παπαδόπουλος)

Παπαδόπουλος 7 (1), Ατγούντ 10 (2), Μάιερς 23 (2), Εζεκάια 9, Χίκεϊ 8, Γκεόργκιεβ, Ζαντής, Σολωμού 4, Πυρίλλης, Χαραλάμπους.

** Βρείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες του αγώνα **

*** Πατήστε εδώ για να δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ***

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE