CCTV στην Κύπρο: Πώς οι κάμερες ασφαλείας συνδράμουν σε έρευνες και δικαστήρια
Οι κάμερες ασφαλείας αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.
Γενέθλια μέρα η σημερινή για το κυανόλευκο οικοδόμημα της Λεμεσού.
Η επίσημη ιστοσελίδα του Απόλλωνα αναφέρει:
«Γύρω στα τέλη του 1953, μια ομάδα νεαρών έθεσαν σαν στόχο και σαν όνειρο την ίδρυση ενός συλλόγου με σκοπούς εθνικούς, αθλητικούς και ταυτόχρονα την ανύψωση του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου των νέων, που θα γινόντουσαν μέλη.
Στις 14 Απριλίου του 1954 και έπειτα από γενική συνέλευση αρκετών μελών των Εθνικολαϊκών Συλλόγων και Νέων Συντεχνιών, με επικεφαλή τον κ. Χριστάκη Σαββίδη γίνεται εισήγηση για την ίδρυση αθλητικού σωματείου με την ονομασία Αθλητικός Μουσικός Όμιλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού. Η συνέλευση ενέκρινε την εισήγηση και έτσι από τις 14 εκείνου του μηνά εν έτη 1954 γεννήθηκε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ.
Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μας αποτελείτο από τους : Χαράλαμπο Λυμπουριδή (Γραμματέας), Αντρέα Ψυλλίδη (Ταμία), Αντωνάκη Φουρλά (Σύμβουλο), Μελή Χαραλάμπους (Σύμβουλο), Αντρέα Θεοχάρους (Σύμβουλο) Αντρέα Αγγελόπουλο (Σύμβουλο) και Κώστα Παναγιώτου (Σύμβουλο).
Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα δημιουργήθηκε υπό τις οδηγίες του Αντωνάκη Φουρλά, δίνοντας πολλούς αγώνες στην ύπαιθρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνεται ολοένα και πιο αγαπητή και έτσι το ρεύμα προς εγγραφή νέων μελών αυξανόταν με ταχείς ρυθμούς. Γι αυτό και αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στην ΚΟΠ με ημερομηνία 23 Μαρτίου 1955 για την ένταξη του ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε αυτή. Στις 16 Οκτωβρίου του 1955, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) ενέταξε στις τάξεις της την ομάδα μας στην 2η κατηγορία.
Η ομάδα με καπετάνιο τον Αργυρή Γαβάλα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας την περίοδο 1956-1957 και την άνοδο στην Α’ κατηγορία, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
Μέσα από την πορεία όλων αυτών των χρόνων, ο Απόλλωνας κατάφερε να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (1991, 1994, 2006), εννέα κύπελλα (1966, 1967, 1986, 1992, 2001, 2010, 2013, 2016, 2017) και τρία Super Cup (2006, 2016, 2017), ενώ επίσης είχε αρκετές επιτυχίες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Όταν το πληροφορηθήκαμε αυτό και σύμφωνα με τους κανονισμούς, δεν επιτρεπόταν ένα αθλητικό σωματείο ή ένα σωματείο το οποίο έχει αθλητικό πρόγραμμα και λοιπά να είναι και μέλος του ΓΣΟ και αυτομάτως όλα τα μέλη θα ήταν άκυρα και ο γραμματέας και όλοι.
Έτσι, θα γίνονταν οι εκλογές και θα έβγαιναν αυτοί στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Εμείς το πήραμε χαμπάρι και κατόπιν γνωματεύσεως του δικηγόρου είπαν να φύγουμε όλοι από το ΓΣΟ, όπως κι έγινε. Ακολούθως, οι Εθνικολαϊκοί Σύλλογοι καθίσαμε, εγώ ήμουν τότε το νεαρότερο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Εθνικολαϊκών Συλλόγων και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε παρακάτω.
Οι Εθνικολαϊκοί Σύλλογοι έδειξαν μεγάλη δράση. Εγώ τότε ήμουν πρόεδρος της νεολαίας των Εθνικολαϊκών Συλλόγων και μετά όταν είχαμε και ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία έπαιζε, αλλά όχι στην ΚΟΠ, είπαμε ότι για να μπορέσουμε να ενταχθούμε στην ΚΟΠ πρέπει να έχουμε και ξεχωριστό οίκημα, ξεχωριστό καταστατικό. Έτσι, αποφασίσαμε σε μια συνεδρία που προήδρευσε ο Χριστάκης Σαββίδης, γιατί έλειπε ο πρόεδρος, να γίνει ξεχωριστό σωματείο με το όνομα Απόλλων. Το Απόλλων το έδωσε ο Χριστάκης Σαββίδης.
Έφυγαν τότε τα μέλη των Εθνικολαϊκών Συλλόγων και έμειναν οι νεολαίοι. Εκείνοι οι νεολαίοι κάναμε τη Συνέλευσή μας στις 14 Απριλίου 1954 κι εκεί εξελέγη το πρώτο Συμβούλιο, στο οποίο εγώ ήμουν ο Γενικός Γραμματέας -τότε δεν υπήρχε Πρόεδρος, ενώ και μετά τη διαδοχή μου υπήρχε και πάλι ως ανώτατο αξίωμα ο Γενικός Γραμματέας και με την τρίτη αλλαγή υπήρξε Πρόεδρος.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις