ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Τα 5 χιλιόμετρα διαφορά από τον θάνατο- VIDEO

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Τα 5 χιλιόμετρα διαφορά από τον θάνατο- VIDEO

Και όμως, πέντε μόνο χιλιόμετρα ανά ώρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, από μερικές υλικές ζημιές σε μια θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση.

Βίντεο που δημοσίευσε η Αστυνομία Κύπρου στην ιστοσελίδα της, την Κυριακή (15/4), δείχνει ένα πείραμα στο οποίο δυο όμοια αυτοκίνητα κινούνται, το ένα με 60 χιλιόμετρα ανά ώρα και το δεύτερο με 65.

Ειδικός κέντρου ερευνών ατυχημάτων του Monash University της Αυστραλίας, με τη χρήση μοντάζ, εξηγεί πως τα δύο πανομοιότυπα οχήματα, όταν φρενάρουν απότομα για να αποφύγουν μια επερχόμενη τροχαία σύγκρουση, με διαφορά μόλις πέντε χιλιομέτρων, έχουν διαφορετική κατάληξη.

‘Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ενδιαφέρων’, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ειδικός, αφού και τα δυο οχήματα συγκρούονται σε φορτηγό, με τη διαφορά όπως θα δείτε και στο βίντεο, στο ασημένιο προκαλούνται σοβαρότατες ζημιές, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο κάποιου επιβαίνοντα.

Δείτε το βίντεο, που αποδεικνύει ότι πραγματικά, πέντε χιλιόμετρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=rxgzU7FWykU

Χ. Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

Η δωρεά του Ιδρύματος της Coca-Cola ΗΒC ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ινστιτούτο MountMed για την υλοποίηση του προγράμματος αναζωογόνησης των πυρόπληκτων περιοχών της ορεινής Λεμεσού είναι ενισχυτική των δράσεων της πολιτείας και των κοινοτήτων και στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας, βιώσιμης προοπτικής για την ευρύτερη περιοχή με σεβασμό στον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE