Ο Πάπας κάλεσε σε νέες προσπάθειες για ειρηνική λύση στη Συρία

Ο Πάπας κάλεσε σε νέες προσπάθειες για ειρηνική λύση στη Συρία

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου ν' ανανεώσουν τις προσπάθειες τους για την επίτευξη ειρήνης στην Συρία, εκδηλώνοντας τον προβληματισμό του για την αποτυχία τους να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο τερματισμού της αιματοχυσίας.

"Απευθύνομαι ξανά στους πολιτικούς ηγέτες, ώστε να επικρατήσει δικαιοσύνη και ειρήνη," είπε κατά το εβδομαδιαίο κήρυγμά του στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

"Είμαι βαθιά ενοχλημένος από την παρούσα παγκόσμια κατάσταση, στην οποία, παρά τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στην διεθνή κοινότητα, είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία για κοινή δράση υπέρ της ειρήνης στην Συρία, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου," τόνισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE