Οι ΥΠΕΞ ενέκριναν συμπεράσματα για τη μη διάδοση χημικών όπλων

Οι ΥΠΕΞ ενέκριναν συμπεράσματα για τη μη διάδοση χημικών όπλων

Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, ενέκρινε στο Λουξεμβούργο, συμπεράσματα σχετικά με τον χημικό αφοπλισμό και τη μη διάδοση χημικών όπλων, ενόψει της τέταρτης ειδικής συνόδου της διάσκεψης των συμβαλλομένων μερών να επανεξετάσουν τη λειτουργία της σύμβασης για τα χημικά όπλα όσον αφορά την απαγόρευση της ανάπτυξης, της παραγωγής, της αποθήκευσης και τη χρήση χημικών όπλων και την καταστροφή τους.

Η σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη στις 21-30 Νοεμβρίου 2018.

Το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενωμένη στην υποστήριξή της για την πλήρη απαγόρευση και εξάλειψη των χημικών όπλων παγκοσμίως και πιστεύει ακράδαντα ότι η χρήση χημικών όπλων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης οποιωνδήποτε τοξικών χημικών ουσιών ως όπλων, από οποιονδήποτε, είτε είναι κράτος ή μη κρατικός παίκτης οπουδήποτε και σε κάθε περίπτωση είναι αποτρόπαια και πρέπει να καταδικάζεται αυστηρά.

Το Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη, συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μπορεί να αποτελέσει έγκλημα πολέμου ή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ότι δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία, ενώ οι υπεύθυνοι για τέτοιου είδους πράξεις πρέπει να λογοδοτήσουν. Υπογραμμίζει ότι οι πιο πρόσφατες εκθέσεις από τη Συρία, οι οποίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές και πρέπει να διερευνηθούν επειγόντως και ανεξάρτητα, ενισχύουν την κοινή αποφασιστικότητας της ΕΕ.

Επιπλέον, το Συμβούλιο χαιρετίζει την επικείμενη τέταρτη διάσκεψη αναθεώρησης της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα και εκφράζει τη δέσμευσή της να συμβάλει εποικοδομητικά στα διαδοχικά αποτελέσματά της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE