Ραούλ Κάστρο: 'Νεο-αποικιοκρατική' η εξωτερική πολιτική Τραμπ

Ραούλ Κάστρο: 'Νεο-αποικιοκρατική'  η εξωτερική πολιτική Τραμπ

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, άσκησε σήμερα δριμεία κριτική στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική του Ρεπουμπλικάνου είναι "νεο-αποικιοκρατική" και τιμωρεί αδίκως εμπορικούς εταίρους όπως η Κίνα και η Ευρώπη, ενώ επιδιώκει να απομονώσει την Κούβα και τους συμμάχους της.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η άνοδος του Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ ανέτρεψε τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, που χαρακτηρίζονται πλέον από έναν επιθετικό κι απειλητικό τόνο.

Αντίθετα, αναφορικά με τη Ρωσία, ο Κουβανός ηγέτης σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις Αβάνας-Μόσχας αναπτύσσονται σε κάθε επίπεδο.

Ο Κάστρο προέβη στις παραπάνω δηλώσεις αφού παρέδωσε τα ηνία της χώρας στον διάδοχό του, τον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ..

Για τον τομέα της οικονομίας, ο απερχόμενος Πρόεδρος επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στη σοσιαλιστική οικονομία, αλλά επεσήμανε ότι το σχέδιο να ενώσει τα δύο νομίσματα της χώρας προκαλεί "πονοκέφαλο".

Επιπλέον, ο 86χρονος Κάστρο επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματός το 2021.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE