ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου οι δόκιμοι αστυνομικοί

Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου οι δόκιμοι αστυνομικοί

Η αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης της Αστυνομικής Ακαδημίας συζητήθηκε σε σύσκεψη στην οποία προέδρευσε  ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, στην παρουσία του Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης την Πέμπτη (3/5).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το ΓΤΠ, μέρος της θεωρητικής εκπαίδευσης των δοκίμων αστυνομικών διάρκειας ενός εξαμήνου, θα πραγματοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου οι δόκιμοι αστυνομικοί θα έχουν την ευκαιρία να διδάσκονται από καθηγητές του Πανεπιστημίου, θεματικές ενότητες, όπως είναι η αστυνόμευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και η εγκληματολογία.

Επιπρόσθετα, έχουν τροποποιηθεί οι θεματικές ενότητες του προγράμματος της Ακαδημίας δίνοντας έμφαση σε θέματα διερεύνησης αδικημάτων και σε πρακτικές εφαρμογών σε διάφορες θεματικές ενότητες. Τα μαθήματα θα διδάσκουν πτυχιούχοι εκπαιδευτές και η διάρκεια φοίτησης στην Ακαδημία θα είναι συνολικής διάρκειας 66 εβδομάδων.

Στο ίδιο πλαίσιο εισάγεται ο θεσμός της εποπτευόμενης πρακτικής εξάσκησης συνολικής διάρκειας 54 εβδομάδων. Ο κάθε δόκιμος αστυνομικός θα έχει προσωπικό μέντορα, ο οποίος θα επιβλέπει τις εργασίες του σε καθημερινή βάση και θα τον αξιολογεί σε ειδικό έντυπο. Ταυτόχρονα, η περίοδος της πρακτικής εξάσκησης θα εποπτεύεται και από τους εκπαιδευτές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Αστυνομική Ακαδημία έχει επιμηκυνθεί από 80 σε 120 βδομάδες και οι πρόσθετες εβδομάδες αφορούν κυρίως την πρακτική εξάσκηση και την εκπαίδευση στη Μ.Μ.Α.Δ.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η υποβολή αίτησης για αξιολόγηση και πιστοποίηση της Αστυνομικής Ακαδημίας και του αναβαθμισμένου προγράμματος εκπαίδευσης των δοκίμων αστυνομικών από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, οποία θα οδηγήσει στην απονομή ανώτερου διπλώματος φοίτησης.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν κατά τη σύσκεψη, η αίτηση αναμένεται να υποβληθεί τον Ιούνιο του 2018.

Τέλος, σημειώνεται ότι η αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας αποτελεί μέρος της πολιτικής της Κυβέρνησης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Αστυνομικού Σώματος γενικότερα, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προωθηθεί συνεργασίες με Αστυνομικές Σχολές της Ελλάδας και της Αγγλίας για την μετεκπαίδευση των μελών της Αστυνομίας, καθώς επίσης και η κατάθεση νομοσχεδίου που προβλέπει ως προϋπόθεση για την προαγωγή υποψήφιων Υπαστυνόμων που έχουν ήδη επιλεγεί για προαγωγή την επιτυχή εκπαίδευση τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top