Συντονισμός Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Στην Κύπρο Τσίπρας-Νετανιάχου

Συντονισμός Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - Στην Κύπρο Τσίπρας-Νετανιάχου

Τριμερής συνάντηση κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ πραγματοποιείται την Τρίτη (8/5) το πρωί στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Με την άφιξη του κ. Νετανιάχου στο Προεδρικό Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής και στη συνέχεια θα γίνει διμερής συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ισραήλ και η υπογραφή διμερών συμφωνιών και μνημονίων συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών.
 
Την άφιξη του κ. Τσίπρα θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποδοχής και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καθώς και διμερής συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας.
 
Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ.
 
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των τριών ηγετών και θα ακολουθήσουν τριμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, η υπογραφή τριμερών συμφωνιών και μνημονίων συναντίληψης, και δηλώσεις στα ΜΜΕ.
 
Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμή του κ. Νετανιάχου και του κ. Τσίπρα, καθώς και των αντιπροσωπειών Ισραήλ και Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE