ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ: Ελλιπής οργάνωση και στελέχωση στην Πολιτική Αεροπορία

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ: Ελλιπής οργάνωση και στελέχωση στην Πολιτική Αεροπορία

Μείωση 1,90 λεπτά ανά πτήση ή ποσοστό 76% παρουσίασαν το 2016 οι πραγματικές καθυστερήσεις στον Κυπριακό Εναέριο Χώρο (FIR Λευκωσίας), οι οποίες ανήλθαν σε 0,6 λεπτά ανά πτήση κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με 2,5 λεπτά το 2015, σύμφωνα με την ειδική έκθεση της Ελεγκτική Υπηρεσίας για το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι καθυστερήσεις που προέκυψαν στον Κυπριακό Εναέριο Χώρο, σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, δεν συνάδουν με τον στόχο που έθεσε για την Κύπρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο πανευρωπαϊκός στόχος για τη χωρητικότητα για κάθε ημερολογιακό έτος στη δεύτερη περίοδο αναφοράς (2015-2019) είναι καθυστέρηση ανά πτήση κάτω από 0,5 λεπτά κατά μέσο όρο.
 
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι  καθυστερήσεις που αναμενόταν ότι θα προέκυπταν για τα έτη 2015-2019, σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο επίδοσης της Κύπρου ήταν 1,5 λεπτά ανά πτήση, στόχοι οι οποίοι αναθεωρήθηκαν.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο στόχος για το έτος 2017 παρέμεινε όπως δηλώθηκε αρχικά (1,5 λεπτά ανά πτήση), ενώ οι στόχοι που αφορούσαν στη χωρητικότητα για τα έτη 2018 και 2019 αναθεωρήθηκαν προς την κατεύθυνση που να ικανοποιούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή 0,64 και 0,56 λεπτά ανά πτήση, αντίστοιχα.

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top