Πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και στην Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών στον απόηχο του τραγικού θανάτου του 10χρονου Σταύρου και της σύλληψης των δύο γιατρών.
Η έρευνα εναντίον των δύο γιατρών συνεχίζεται, ενώ το υπουργείο Υγείας έδωσε τα δικά του στοιχεία στην Αστυνομία, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Ιωάννου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του TvOne, ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι πρέπει να σεβαστούν όλοι την έρευνα της Αστυνομίας και δεν ήταν σε θέση να πει όσα γνώρισε για τους δύο συλληφθέντες γιατρούς.
Σ’ ό,τι αφορά στη στάση εργασίας που ανήγγειλε η ΠΑΣΥΚΙ, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τη διαφωνία του και τη δυσαρέσκειά του καθώς «εδώ έχει χαθεί μια ζωή και κάνουν στάση εργασίας».
Όλοι οι γιατροί κρίνονται όπως κρίνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξήγησε ερωτηθείς για έρευνα εναντίον της ανεπάρκειας ορισμένων ιατρικών λειτουργών.
https://www.youtube.com/watch?v=2UZ8tupBT2Y
Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών υπεραμύνθηκε των καθηκόντων των γιατρών, κατηγορώντας όλους γιατί «μιλούμε για γιατρούς ως τους στυγνότερους εγκληματίες».
Για την περίπτωση του 10χρονου επιθύμησε να μην δηλώσεις πολλά γιατί εκκρεμεί μια διαδικασία Αστυνομίας και Δικαστηρίου.
Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Κούμας, υποστήριξε ότι «ποινικοποιείται η κάθε ιατρική πράξη».
«Μπορείτε να μου ορίσετε την ιατρική αμέλεια;», ρώτησε τη δημοσιογράφο Πέρσα Σιάσου, καλώντας την να μην επεμβαίνει σε ιατρικά θέματα.
«Αν είχε νευροχειρούργο το νοσοκομείο Λάρνακας μπορούσε να σωθεί το παιδάκι», υποστήριξε επαναφέροντας το ζήτημα της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.
Για το εργασιακό καθεστώς γίνεται η στάση εργασίας της Τετάρτης (16/5), όπως εξήγησε, απορρίπτοντας την ενοχή των γιατρών.
«Ιατρική αμέλεια μόνο το Δικαστήριο μπορεί να αποδώσει», τόνισε υποστηρίζοντας ότι κάθε γιατρός μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
https://www.youtube.com/watch?v=81Z4FGrIDFk
Το δυστυχές είναι ότι αυτή η κουβέντα γίνεται μετά τον θάνατο ενός 10χρονου αγοριού και την ώρα που μια μάνα θρηνεί τον άδικο χαμό του γιου της.
Επομένως, το «μπορούσε να σωθεί» είναι εντελώς περιττό στην προκειμένη περίπτωση. Οι καυγάδες από καθέδρας δεν σώζουν ούτε τον επόμενο 10χρονο, ειδικά αν οι αρμόδιοι δεν σωπαίνουν ούτε την υστάτη και με στάσεις εργασίας στέλνουν αλλού την αναγκαία και κρίσιμη συζήτηση. Κανένας σεβασμός;
Αλ. Μιχαηλίδης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εν αναμονή του πορίσματος του Υπ. Παιδείας για τον θάνατο του 10χρονου μαθητή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει
• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές
• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»
• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»
• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις