ΚΟΣΜΟΣ

H εταιρεία που πας για δουλειά όταν θες και για όσο θες

H εταιρεία που πας για δουλειά όταν θες και για όσο θες

Ο Κάλουμ Νέγκους Φάνσι, ένας 28χρονος Βρετανός επιχειρηματίας ξεκίνησε την επιχείρησή του στο υπόγειο του διαμερίσματος των γονιών του στο West London. Η Verve, που ιδρύθηκε το 2013, είναι μια πλατφόρμα λογισμικού που επιτρέπει σε εταιρείας να προσλαμβάνουν άτομα για να πωλούν εισιτήρια στις εκδηλώσεις τους, με ανταλλάγματα όπως η δωρεάν είσοδος και σήματα VIP.

Σήμερα, η Verve έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει αναπτυχθεί από τους πέντε υπαλλήλους που είχε αρχικά, σε 160 άτομα προσωπικό σε γραφεία στο Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας και το Όστιν, όπως και σε μερικές πόλεις της Ευρώπης.

Παρά την εκθετική ανάπτυξή της, η πολιτική της Verve παρέμεινε σχεδόν η ίδια από τις ταπεινές αρχές της στο υπόγειο ενός διαμερίσματος, δήλωσε ο Νέγκους- Φάνσι στο Business Insider. Από την αρχή, οι υπάλληλοι της Verve είχαν την ελευθερία να επιλέξουν τις ώρες εργασίας τους, τις δουλειές τους και τις συναντήσεις που θα παραβρίσκονταν.

Οι millenials γενικά δουλεύουν περισσότερες ώρες, έχουν λιγότερες ημέρες διακοπών και συνταξιοδοτούνται πολύ αργότερα από τις προηγούμενες γενιές. Επίσης, βγάζουν λιγότερα χρήματα από ότι οι γονείς τους στην ίδια ηλικία.

Αυτές οι συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν σε εξάντληση, έλλειψη ενδιαφέροντος στην εργασία ή παραίτηση, και γι’ αυτό οι millenials έχουν κερδίσει τη φήμη πως μεταπηδούν από τη μία δουλειά στην άλλη.

Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες προσπαθούν να βρουν δημιουργικές λύσεις για να κρατήσουν τους εργαζόμενούς τους περισσότερο καιρό στην εταιρεία τους, παρέχοντάς τους διάφορα αγαθά.

Πώς όμως είναι να δουλεύει κανείς στη Verve;

Στη Verve, σχεδόν όλοι οι 160 υπάλληλοι εργάζονται σε γραφεία διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Νέγκους – Φάνσι, ένα υψηλό ποσοστό εργαζομένων – οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον σε ηλικία 30 ετών – εργάζονται από καφετέριες ή στο σπίτι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η Verve δεν έχει ορίσει ημέρες εργασίας ή ημέρες διακοπών.

«Φιλοσοφικά, μου αρέσει οι άνθρωποι να βλέπουν το γραφείο ως εργαλείο και όχι ως ένα μέρος που πρέπει να πάνε» είπε.

Εάν ένας υπάλληλος πρέπει να φύγει νωρίς για να πάει σε ένα ραντεβού στον οδοντίατρο, ο Νέγκους – Φάνσι λέει πως είναι ελεύθερος να το κάνει χωρίς να δώσει εξηγήσεις στους συναδέρφους του. Εξήγησε πως όταν ένας εργαζόμενος μοιράζεται το πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, «σαφώς προβάλλει άγχος».

Η κουλοτύρα της εταιρείας εμπνέεται, εν μέρει, από την ασυνήθιστη πορεία του συνιδιοκτήτη προς τις νεοσύστατες εταιρείες.

Ο Νέγκους – Φάνσι παράτησε το σχολείο στην ηλικία των 17 ετών επειδή είπε πως δεν ταίριαζε με το καλούπι αυτό της εκπαίδευσης. Δεν του άρεσε να μαθαίνει ή να του παρέχουν κίνητρα για να πετύχει.

Ξεκίνησε μια εταιρεία, την Let’s Go Party, που διοργάνωνε πάρτι χωρίς αλκοόλ και ναρκωτικά για έφηβους ηλικίας 16-18 ετών. Δεν είχε σχεδόν κανένα κεφάλαιο, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποίησε τις πωλήσεις εισιτηρίων για να καλύψει το κόστος ενοικίασης κλαμπ.

Ο Νέγκους – Φάνσι, ξεκίνησε να κατασκευάζει την Verve όταν είδε πόσο καλά οι έφηβοι πουλούσαν σε άλλους έφηβους τα πάρτι που διοργάνωνε. Το Verve αξιοποιεί την λογική «από στόμα σε στόμα» για να πουλά εισιτήρια σε εκδηλώσεις, κυρίως μουσικά φεστιβάλ. Οι χρήστες πωλούν εισιτήρια στους φίλους τους, προκειμένου να κερδίσουν ανταμοιβές, όπως η πρόσβαση στα παρασκήνια.

Ως επιχειρηματίας, ο Νέγκους – Φάνσι φαντάστηκε μια εταιρική κουλτούρα που έδινε στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουλεύουν με τον καλύτερο τρόπο.

Η ευελιξία γύρω από το γραφείο και το ωράριο εργασίας ήταν μια τεράστια πρόκληση για τις χιλιάδες αιτήσεις από millenials που δέχτηκε και δίνει στους υπάρχοντες υπαλλήλους περισσότερους λόγους για να παραμείνουν, σύμφωνα με τον Νέγκους – Φάνσι.

Σε μια έρευνα του 2017 σχετικά με την ικανοποίηση των υπαλλήλων, το 245 των εργαζομένων στη Verve δήλωσαν ότι συμφωνούν απόλυτα πως δεν νιώθουν να τους κριτικάρουν όταν παίρνουν άδεια. Το ένα τρίτο των υπαλλήλων είπε πως συμφωνεί 100% πως έχουν «την ελευθερία του πότε, πού, και αν θα δουλέψουν».

Πάντως, οι υπάλληλοι της εταιρείας του εξακολουθούν να εργάζονται πολύ, σύμφωνα με τον ίδιο. Είπε πως η Verve αναπτύσσεται γρήγορα, και οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην εταιρεία πρέπει να καταλάβουν πως οι ευέλικτες ώρες δεν σημαίνει απαραιτήτως λιγότερες ώρες. Ακόμη, τονίζει τη σημασία της ποιότητας εργασίας με την ποσότητα των ωρών εργασίας.

«Σε ένα περιβάλλον start-up, υπάρχει μια τεράστια αβεβαιότητα και υψηλή ανάπτυξη. Το μόνο πράγμα που δίνει στους ανθρώπους το αίσθημα της βεβαιότητας είναι η κουλτούρα σας».

 

 

 

Aπό iefimerida.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μαθητής 6 ετών έφυγε από το σχολείο, διασταύρωσε δρόμους και πήγε σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς - Είπαν στον πατέρα ότι είναι στην τάξη

• Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ

• Έτσι εντοπίστηκε η σακούλα με τις σφαίρες στη Λεμεσό - Θα γίνει καταμέτρηση

• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025

• Οδηγός κίνδυνος: Φόρτωσε με παλιοσίδερα το όχημα του και «έκοβε» βόλτες - Δείτε φωτογραφία

• Πασίγνωστος Κύπριος παρουσιαστής αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου - Δείτε βίντεο

• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του



  Βατί: Πέραν των 1000 τα φυσίγγια που εντοπίστηκαν σε σακούλα

Βατί: Πέραν των 1000 τα φυσίγγια που εντοπίστηκαν σε σακούλα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές στη Λεμεσό το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από την ανεύρεση φυσιγγίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top