Δεν κυκλοφορεί στην Κύπρο το αποσυρθέν φάρμακο

Δεν κυκλοφορεί στην Κύπρο το αποσυρθέν φάρμακο

Το Zinbryta δεν κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Το φαρμακευτικό προϊόν Zinbryta (daclizumab beta), το οποίο ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, δεν εισάγεται και δεν κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο σε σχέση με την απόσυρση της άδειας κυκλοφορίας του, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας πληροφορούν το κοινό ότι το «εν λόγω φαρμακευτικό σκεύασμα δεν εισάγεται και δεν κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά και συνεπώς δεν έχει χορηγηθεί σε ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιστορική αλλαγή στην ΕΔΕΚ: Στα 27 της έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος - Βίντεο

Ιστορική αλλαγή στην ΕΔΕΚ: Στα 27 της έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος - Βίντεο

Νέα σελίδα ανοίγει στην ΕΔΕΚ, με τη Σοφία Χριστοδούλου Μακρή να αναδεικνύεται νέα Πρόεδρος του κόμματος, γράφοντας παράλληλα ιστορία ως η πρώτη γυναίκα και η νεαρότερη Πρόεδρος του Κινήματος.