ΤΖ. ΚΟΡΜΠΙΝ: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα»

ΤΖ. ΚΟΡΜΠΙΝ: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα»

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα», λέει χωρίς περιστροφές ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν και δεσμεύεται ότι στην περίπτωση που εκλεγεί, θα δρομολογήσει την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Δηλωμένος φίλος της Ελλάδας, ο ηγέτης των Εργατικών, προωθεί εδώ και πολλά χρόνια τον επαναπατρισμό των Γλυπτών, αίτημα το οποίο μέχρι σήμερα απορρίπτεται από όλες τις βρετανικές κυβερνήσεις και από το Βρετανικό Μουσείο.

«Για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα. Φτιάχτηκαν στην Ελλάδα και βρίσκονται εκεί επί χιλιάδες χρόνια μέχρι που τα πήρε ο λόρδος Έλγιν. Όπως και με οτιδήποτε που έχει κλαπεί ή αφαιρεθεί από μια χώρα που τελούσε υπό κατοχή ή ήταν αποικία – συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων που λεηλατήθηκαν από άλλες χώρες στο παρελθόν- έτσι και εδώ θα πρέπει να αρχίσουμε εποικοδομητικές συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών», αναφέρει σε συνέντευξή του στα Νέα, ο Βρετανός πολιτικός.

cnn.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Μπορεί οι προεδρικές εκλογές του 2028 να απέχουν ακόμη σχεδόν δύο χρόνια, ωστόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εσωκομματικές διεργασίες ενόψει της επιλογής του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE