Εννέα πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και παιδιά πνίγηκαν στα παράλια της Τουρκίας

Εννέα πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και παιδιά πνίγηκαν στα παράλια της Τουρκίας

Εννέα πρόσφυγες, ανάμεσά τους έξι παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά της Αττάλειας.

Εννέα πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη από την Τουρκία πνίγηκαν στο Αιγαίο στα ανοικτά της επαρχία Αττάλεια όταν βυθίστηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Το πλοιάριο, στο οποίο βρίσκονταν συνολικά 15 πρόσφυγες, αντιμετώπισε δυσκολίες στα ανοικτά της Αττάλειας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πέντε πρόσφυγες διασώθηκαν από αλιείς και το τουρκικό λιμενικό, ενώ ένας εξακολουθεί να αγνοείται.

`Εξι παιδιά και μία γυναίκα είναι μεταξύ των νεκρών, αναφέρει το Anadolu, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η εθνικότητα των προσφύγων.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, έφτασαν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας το 2015. Ο αριθμός των αφίξεων μειώθηκε μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ το 2016.

`Ομως παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι έχει αρχίσει να σημειώνει ξανά αύξηση τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, 10.948 άνθρωποι έχουν καταφέρει τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, πολλοί περισσότεροι από όσοι την ίδια περίοδο πέρυσι. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους.

Από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Με αναφορά στην ιστορική σημασία της ανεξαρτησίας αλλά και στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα για την 65η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες, «υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, σημειώνοντας τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE