Ο ESM συζητά την εκταμίευση 1 δις ευρώ προς την Ελλάδα

Ο ESM συζητά την εκταμίευση 1 δις ευρώ προς την Ελλάδα

Την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ προς την Ελλάδα, από την 4η δόση που ήταν συνδεδεμένη με την 3η αξιολόγηση του 3ου ελληνικού προγράμματος διάσωσης, αναμένεται να συζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο οργανισμός.



Η απόφαση για την εκταμίευση του 1 δις ευρώ "θα εξαρτηθεί από τη μέχρι στιγμής πορεία της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες". Σύμφωνα με την ανακοίνωση "το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει την εκτίμηση των θεσμικών οργάνων για την πρόοδο της Ελλάδας στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων. Μια ικανοποιητική εκτίμηση, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, θα άνοιγε το δρόμο για να αποφασίσει θετικά".

Στην ίδια ανακοίνωση ο ESM ξεκαθαρίζει ότι "το ποσό θα διοχετευτεί εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου".

Υπενθυμίζει ότι "τον Μάρτιο του 2018, ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση 6,7 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 5,7 δις ευρώ αφορούσαν τις χρηματοδοτικές ανάγκες, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE