Αφγανιστάν: 12 νεκροί και 31 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο υπουργείου στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: 12 νεκροί και 31 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο υπουργείου στην Καμπούλ

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε τη Δευτέρα 11/06 στην είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται  γυναίκες και παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 31 άτομα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq, λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Ένας καμικάζι ανατίναξε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του μπροστά από την είσοδο του υπουργείου... σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς υπαλλήλους του υπουργείου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανικζάι.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 13:00 της Δευτέρας 11/06 τοπική ώρα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE