Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλει ο Νίκος Κοτζιάς: «Έχω πάρει κούτες με αίματα»

Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλει ο Νίκος Κοτζιάς: «Έχω πάρει κούτες με αίματα»

Νέες απειλές κατά της ζωής του υποστήριξε ότι δέχεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι έχει λάβει περισσότερες από 800 απειλητικές επιστολές και πρόσθεσε: «Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι στα συλλαλητήρια ακούγονται συνθήματα για τα οποία θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας και αναρωτήθηκε γιατί η ΝΔ δεν καταδικάζει συνθήματα όπως το «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι αυτό θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου και ακολούθως θα προχωρήσουν οι συνταγματικές αλλαγές προσθέτοντας ότι μόλις ολοκληρωθούν όλα τα βήματα, η συμφωνία θα φτάσει στην ελληνική βουλή για επικύρωση.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς απέρριψε το ενδεχόμενο ψηφοφορίας με αυξημένη πλειοψηφία λέγοντας: «Το Σύνταγμα προβλέπει 180 ψήφους για συμφωνίες εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με το Μακεδονικό».

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE