Τραγωδία στην Ινδία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα -Τουλάχιστον 47 νεκροί

Τραγωδία στην Ινδία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα -Τουλάχιστον 47 νεκροί

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή 1/7 στο κρατίδιο των Ιμαλαΐων Ουταραχάντ, στη βόρεια Ινδία, όταν το λεωφορείο τους έπεσε σε χαράδρα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ομάδες διάσωσης έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας, στην περιοχή Παούρι Γκαρουάλ, βορειοανατολικά του Νέου Δελχί.

Όπως δήλωσε ο Ντιπές Τσάντρα Κάλα, τοπικός υπεύθυνος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, "Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου με συνέπεια αυτό να βγει από τον δρόμο και να πέσει σε βαθιά κοιλάδα. Λόγω της έντασης της πρόσκρουσης, το λεωφορείο έσπασε στα δύο και βρίσκεται σε ένα μικρό ποτάμι στο βάθος της κοιλάδας". Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τα αιτία του πολύνεκρου τροχαίου.

Οι δρόμοι στην Ινδία είναι από τους πιο επικίνδυνους παγκοσμίως και τα θανατηφόρα τροχαία αποτελούν συχνό φαινόμενο στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από τροχαία.

Οι μη συντηρημένες λωρίδες κυκλοφορίας, η παλαιότητα των αυτοκινήτων και η επικίνδυνη οδήγηση είναι οι κύριες αιτίες για τα στοιχεία αυτά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE