Προγράμματα κατάρτισης από την ΑνΑΔ – Αφορούν 40.600 εργαζόμενους και ανέργους

Προγράμματα κατάρτισης από την ΑνΑΔ – Αφορούν 40.600 εργαζόμενους και ανέργους

Νέες σημαντικές ευκαιρίες κατάρτισης από την ΑνΑΔ για 40.600 εργαζόμενους και ανέργους, με δαπάνη €11,3 εκ. μέσα στο B΄ Εξάμηνο του 2018.

Τον Ιούνιο 2018 η ΑνΑΔ ενέκρινε τα Πολυεπιχειρησιακά Προγράμματα Κατάρτισης που θα εφαρμοστούν από Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσα στο Β΄ Εξάμηνο 2018.
 
Τα προγράμματα καλύπτουν θέματα που καθορίζονται από την ΑνΑΔ μετά από επαφές με τους ενδιαφερόμενους φορείς και στοχεύουν από τη μια στην κατάρτιση και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και από την άλλη στη βελτίωση της παραγωγικότητας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Τα θέματα αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας και όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων. Μεταξύ άλλων, καλύπτονται θέματα όπως: αποτελεσματική διεύθυνση επιχειρήσεων, νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, πράσινες και γαλάζιες δεξιότητες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια και υγεία στην εργασία, εκπαίδευση εκπαιδευτών, Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR), βασικές ψηφιακές δεξιότητες και εξειδικευμένες δεξιότητες στα διάφορα επαγγέλματα.
 
Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για ανάπτυξη της οικονομίας, τα Πολυεπιχειρησιακά Προγράμματα που υλοποιούνται με την έγκριση και επιχορήγηση της ΑνΑΔ συμβάλλουν στη διατήρηση και περαιτέρω αύξηση των θέσεων εργασίας και στην καλύτερη αξιοποίηση των εργαζομένων μέσω του εμπλουτισμού των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, με ουσιαστικά οφέλη για την παραγωγικότητα και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών.
 
Η εφαρμογή των προγραμμάτων γίνεται μόνο από πιστοποιημένα από την ΑνΑΔ Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενοχλημένη η Τουρκία από τη συμφωνία της Κύπρου με τον Λίβανο για την ΑΟΖ – «Δεν έχουν την εξουσία για αποφάσεις που αφορούν όλο το νησί»

Ενοχλημένη η Τουρκία από τη συμφωνία της Κύπρου με τον Λίβανο για την ΑΟΖ – «Δεν έχουν την εξουσία για αποφάσεις που αφορούν όλο το νησί»

Την ενόχλησή της Άγκυρας για τη συμφωνία που υπέγραψε η Κύπρος με τον Λίβανο για την οριοθέτηση ΑΟΖ μετέφερε με ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE