BUSINESS NEWS

Ανακαλύψτε πανέμορφους προορισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας!

Ανακαλύψτε πανέμορφους προορισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας!

Παραδοσιακή, φιλόξενη, υποβλητική, περιπετειώδης, με ιδιαίτερο ανάγλυφο και απρόσμενη εναλλαγή τοπίων, κάθε γωνιά της ενδοχώρας χαρίζει μοναδικές εμπειρίες κοντά στη φύση, δράση, επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό, γνωριμία με τοπικές κουζίνες, με μια φράση, αυθεντικές διακοπές!

 

Aράχοβα
Σκαρφαλωμένη στη ράχη του Παρνασσού, λουσμένη στο φως, μισοκρυμμένη στα σύννεφα ή με τα φώτα της να λαμπιρίζουν τη νύχτα, η Αράχοβα στέκει αγέρωχη στο πέρασμα του χρόνου. Χωριάτικα πέτρινα σπίτια, γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, αξεπέραστη φυσική ομορφιά, παράδοση, έντονη νυχτερινή ζωή, τοπικές λιχουδιές…υποδέχονται τους χιλιάδες επισκέπτες της. Κοσμικοί, λάτρεις των χειμερινών σπορ και της φύσης, αλλά και όσοι θέλουν απλώς να ζήσουν το «μύθο» της, δίνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους εδώ. Στο μπαλκόνι του Παρνασσού!

Με το άρτιο χιονοδρομικό της κέντρο σε κοντινή απόσταση αποτελεί «πεδίο δόξης λαμπρό» για αρχάριους αλλά και δεινούς σκιέρ που αναζητούν μια έκρηξη αδρεναλίνης στις χιονισμένες πίστες. Θαυμάσιες όμως ευκαιρίες για περιπέτεια έχουν και οι οπαδοί του εναλλακτικού τουρισμού και των extreme sports κάνοντας ορειβασία, πεζοπορίες σε δασωμένα μονοπάτια, πτήσεις με ανεμόπτερo και αλεξίπτωτo πλαγιάς.
Αφού τελειώσετε με τους πρωινούς σας περιπάτους ή την επέλασή σας στις χιονοδρομικές πίστες είναι η κατάλληλη στιγμή και για μια γευστική περιήγηση στην τοπική γαστρονομία. Η ώρα του φαγητού στην Αράχοβα, δίπλα στο αναμμένο τζάκι και με θέα το χιονισμένο Παρνασσό, είναι σίγουρα μια εμπειρία που θα σας αφήσει την καλύτερη γεύση…
Έχοντας ως βάση σας την Αράχωβα μπορείτε να επισκεφθείτε και τον «ομφαλό της Γης», τους Δελφούς, που βρίσκεται σε απόσταση 12 περίπου χιλιομέτρων μακριά.

Πως να πάτε: Οδικώς από την Αθήνα η απόσταση είναι 160 χιλιόμετρα.


Καρπενήσι
Το Καρπενήσι είναι ένας παραμυθένιος χειμερινός προορισμός που μπορεί να σας τα προσφέρει όλα! Χειμερινά σπορ, ανέσεις, διασκέδαση, αλλά και αγέρωχα βουνά, ορμητικά ποτάμια, πανέμορφα φαράγγια, γραφικά χωριά και ιστορικά μοναστήρια. Στα παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια του με τις όμορφες ταβέρνες και τα κουκλίτσικα καφέ, θα ζήσετε ονειρεμένες στιγμές!

Σε μικρή απόσταση από το Καρπενήσι, πάνω στις πανέμορφες πλαγιές του όρους Τυμφρηστού (Βελούχι), οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου σας υποδέχονται προσφέροντάς σας όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ ή τη συγκλονιστική θέα του κατάλευκου χιονισμένου τοπίου!

Όσοι αγαπάτε τα αθλήματα εδάφους μπορείτε να απολαύσετε ποδήλατο και ιππασία! Τα περίχωρα του Καρπενησίου είναι ιδανικά για ποδηλασία βουνού μέσα σε δάση με έλατα και καστανιές, καθώς και για ιππασία δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό.

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής:
Τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στο κέντρο του Καρπενησίου, χτισμένο τον 16ο αιώνα, την εντυπωσιακή μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας σκαρφαλωμένη στα απόκρημνα βράχια του Προυσού, το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Βράχα και το μεταβυζαντινό μοναστήρι των Δομιανών στους Κτημενίους με τις ωραίες τοιχογραφίες.

Πως να πάτε: Οδικώς από την Αθήνα η απόσταση είναι 284 χιλιόμετρα.


Πήλιο
Βουνό χαμηλό και σχετικά ήμερο, το Πήλιο αποτελεί συνώνυμο σχεδόν της Μαγνησίας και της πρωτεύουσάς της, του Βόλου. Με την ψηλότερη κορυφή του, τον Σταυρό, να υψώνεται στα 1.624 μέτρα και μήκος 50 περίπου χιλιόμετρα, το Πήλιο αποτελεί το φυσικό σύνορο της Μαγνησίας με το Αιγαίο Πέλαγος. Οι ήπιες πλαγιές, αλλά και οι ήμερες κορυφές τους κάνουν το Πήλιο ιδιαίτερα αγαπητό στους πεζοπόρους και τους αρχάριους ορειβάτες, που θα βρουν εδώ δύο ορειβατικά καταφύγια, στην τοποθεσία Αγριόλευκες και στον Άγιο Γεώργιο Ζαγοράς.
Για τους λάτρεις της λευκής πίστας στις Αγριόλευκες, κοντά στα Χάνια υπάρχει και χιονοδρομικό κέντρο, ενώ προσφέρονται κι ένα πλήθος υπέροχων διαδρομών για τους φανατικούς της ποδηλασίας βουνού και της ιππασίας.

Είτε επισκέπτεσθε το Πήλιο χειμώνα ντυμένο στα λευκά, είτε την άνοιξη ή το καλοκαίρι, όταν οι πλαγιές βάφονται πολύχρωμες από τα δεκάδες αγριολούλουδα ανάμεσα στα έλατα, τις καστανιές και τις οξιές, η περιήγηση στα παραδοσιακά χωριά του που είναι χτισμένα με την χαρακτηριστική Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική είναι μία εμπειρία μαγευτική….
Η φιλοξενία των κατοίκων, τα ξεχωριστά ήθη και έθιμα και το πλήθος των γαστρονομικών απολαύσεων της Πηλιορείτικης κουζίνας είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσει ο ταξιδιώτης.
Πως να πάτε: Οδικώς το Πήλιο απέχει γύρω στα 220 χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη και 320 χιλιόμετρα από την Αθήνα.


Μετέωρα - Kαλαμπάκα
Η πόλη της Καλαμπάκας είναι κτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων και στην αριστερή όχθη του Πηνειού ποταμού. Eίναι γνωστή παγκόσμια για τα περίφημα μοναστήρια που είναι κτισμένα στις κορυφές των βράχων των Μετεώρων με εκατομμύρια επισκέπτες να συρρέουν από κάθε γωνιά της γης κάθε χρόνο για να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά και το μοναδικό τοπίο που σχηματίζουν οι βράχοι.
Τα Μετέωρα είναι από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, χαρακτηρισμένο από την UNESCO ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας» και είναι το πιο αξιόλογο -μετά το Άγιο Όρος- μοναστηριακό κέντρο στην Ελλάδα.
Σήμερα λειτουργούν έξι μονές που αξίζει να επισκεφθείτε: Το Μεγάλο Μετέωρο, το μοναστήρι - ηγέτης της ασκητικής πολιτείας, είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο από όσα σώζονται ως σήμερα. Η Μονή Βαρλαάμ με τις εξαιρετικής τέχνης αγιογραφίες, το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου, η Μονή Ρουσάνου, ο Άγιος Νικόλαος Αναπαυσάς, στολισμένος με αξιόλογες τοιχογραφίες φιλοτεχνημένες από τον σπουδαίο αγιογράφο Θεοφάνη και η Αγία Τριάδα.
Μοναδική εμπειρία τα Χριστούγεννα στα Μετέωρα. Η απεραντοσύνη της φύσης και η πνευματικότητα «συνδιαλέγονται» με τρόπο μοναδικό, καθηλώνοντας τους επισκέπτες που αναζητούν εδώ, μεταξύ ουρανού και γης, το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων.

Πως να πάτε: Οδικώς η απόσταση από την Αθήνα είναι 350 χιλιόμετρα και από τη Θεσσαλονίκη 231 χιλιόμετρα.

Τρίκαλα
Τα Τρίκαλα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι μια όμορφη πόλη χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης (σύμφωνα με τη μυθολογία, η νύμφη Τρίκκη ήταν κόρη του Πηνειού) και πατρίδα του περίφημου γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού. Η πόλη χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της.
Κάντε μια ρομαντική βόλτα, με τα πόδια ή με ποδήλατο, στις όχθες του Ληθαίου (ο ποταμός της Λήθης, κατά τη μυθολογία), ο οποίος είναι παραπόταμος του Πηνειού. Δέκα γέφυρες συνδέουν τις δύο όχθες. Η κεντρική είναι μεταλλική καικατασκευάστηκε
από Γάλλους το 1886.

Στα βόρεια της πόλης, πάνω σε λόφο, δεσπόζει ο επιβλητικός όγκος του φρουρίου του Ιουστινιανού, όπου σήμερα λειτουργεί χώρος αναψυχής. Στην ανατολική του πλευρά, βρίσκεται το Ρολόι (έμβλημα της πόλης), που κτίστηκε αρχικά τον 17ο αι. κι έχει υποστεί διαδοχικές καταστροφές και ανακατασκευές.
Τα Χριστούγεννα στη χώρα των Θαυμάτων: Στα Τρίκαλα ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει τις πόρτες του και αυτή τη χρονιά από 25 Νοεμβρίου 2022 έως 8 Ιανουαρίου 2023, με ανανεωμένο πρόγραμμα και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που μεταμορφώνει την πόλη σε ένα τεράστιο πάρκο διασκέδασης.
Κοντινές εξορμήσεις: Σε απόσταση 33 χλμ από τα Τρίκαλα μπορείτε να επισκεφθείτε την Ελάτη και το Περτούλι, από τα διασημότερα «δίδυμα» ορεινά θέρετρα. Ανάμεσά τους το πανέμορφο χιονοδρομικό κέντρο προσφέρεται για όλα τα αθλήματα χιονιού. Αμέτρητες οι επιλογές σας για διαδρομές στη φύση. Τα Περτουλιώτικα Λιβάδια, το κοντινό Νεραϊδοχώρι, τό χωριό Πύλη με τα σπουδαία θρησκευτικά μνημεία, το μονότοξο πέτρινο γεφύρι (16ος αι.), και οι καταρράκτες στη θέση Παλαιοκαρυά, θεωρούνται απαραίτητες στάσεις.

Πως να πάτε: Οδικώς η απόσταση από την Αθήνα είναι 336 χιλιόμετρα και από τη Θεσσαλονίκη 216 χιλιόμετρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top