ΛΕΜΕΣΟΣ: Κοντά στον δρόμο ξεκίνησε η πυρκαγιά – Παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικά

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κοντά στον δρόμο ξεκίνησε η πυρκαγιά – Παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικά

Σε σημείο κοντά στο δρόμο ξεκίνησε η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο, μόλις 150 μέτρα από το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο και η οποία κατέκαυσε πέντε εκτάρια ξηρών χόρτων και άγριας βλάστησης.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας πως, λόγω της κατεύθυνσης του ανέμου, η φωτιά δεν απείλησε το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο ή άλλο υποστατικό.

Για την τελική κατάσβεση της θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας δυο πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα του Ταμείου Θήρας, είπε ο κ. Κεττής, προσθέτοντας ότι τα αίτια της διερευνώνται, αν και έχει διαπιστωθεί πως ξεκίνησε κοντά στα όρια του δρόμου.

Το έργο κατάσβεσης της ήταν δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής και χρειάστηκαν να επιστρατευθούν εκσκαφείς από το Δήμο Αγίου Αθανασίου και το Δήμο Γερμασόγειας, ώστε να δημιουργήσουν διόδους στα επίγεια μέσα πυρόσβεσης, ενώ παράλληλα δημιούργησαν και αντιπυρικές ζώνες.

Συνολικά στο έργο πυρόσβεσης συμμετείχαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, έξι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα του Ταμείου Θήρας και ένα του Τμήματος Δασών, ενώ τις προσπάθειες ενίσχυσε υδροφόρα της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού.

Από πλευράς εναέριων μέσων, έγιναν ρίψεις από τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Η ΕΕ  στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμεί να συμμετέχει με σημαντικό ρόλο στη διαδικασία των ΗΕ για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για το Κυπριακό κ. Ραφαέλε Φίτο, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE