ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμπιαούρης: Αιχμές κατά Φίλιου Φυλακτού - «Να τιμήσω τον άνθρωπο που με έχει διορίσει» - VIDEO

Χαμπιαούρης: Αιχμές κατά Φίλιου Φυλακτού - «Να τιμήσω τον άνθρωπο που με έχει διορίσει» - VIDEO

Εμφανώς ενοχλημένος ο Κώστας Χαμπιαούρης, μετά την διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας το πρωί της Παρασκευής (13/7), αλλά δήλωσε ότι σέβεται τις απόψεις του καθενός  και αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες, ενώ κάλεσε και πάλι σε διάλογο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο υπουργός, σε δηλώσεις του στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, σχολίασε το αίτημα των εκπαιδευτικών για παραίτησή του λέγοντας: «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι αρμοδιότητα των εκπαιδευτικών, των συνδικαλιστικών οργανώσεων να με διορίζουν ή να με παύουν. Έχουν γνώση η φύλακες και θεωρώ ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο δυνατόν να τιμήσω τον άνθρωπο που με έχει διορίσει σε αυτή τη θέση και να προασπιστώ τις αρχές και τις αξίες στα πλαίσια των προγραμματικών του δηλώσεων και να βοηθήσουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε στην μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος που νοσεί εδώ και τόσα χρόνια».

Ο κ. Χαμπιαούρης, ανάφερε επίσης ότι, σε κάποιους τομείς όσες βελτιωτικές κινήσεις κι αν έχουν γίνει, είναι στον αναπνευστήρα.

Εναντίον του υπουργού, ακούστηκε από τον κ. Φίλιο Φυλακτού, η κατηγορία ότι απείλησε κάποιους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στο Υπουργείο Παιδείας, ότι αν πάνε να διαμαρτυρηθούν, θα ακολουθήσει πειθαρχική δίωξή τους.

Απαντώντας, ο κ. Χαμπιαούρης είπε: «Ο κ. Φυλακτού μας έχει συνηθίσει με αυτές τις ανακρίβειες του και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μεγάλο αστείο. Ούτε να περάσει από το μυαλό του οποιουδήποτε. Αντίθετα, οι οδηγίες που είχαν δοθεί από το πρωί που ήμουν εδώ στο γραφείο, ήταν να ενημερωθούν οι διευθύνσεις από την πρώτη διοικητική λειτουργό, η οποία το είχε κάνει και όσοι εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι θέλουν να βγουν έξω και να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, να το κάνουν».

Μάλιστα, ο υπουργός, αναφέρθηκε και σε τηλεφώνημα που δέχθηκε γι’ αυτή την απόφασή του, στο οποίο του ανάφεραν ότι είναι πρωτόγνωρο. Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Φυλακτού, «με την στάση του και με την παραπληροφόρηση του, δημιουργεί προβλήματα και φέρει μεγάλη ευθύνη για αυτές τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top