Με πλαστά διαβατήρια επιχειρούν να ταξιδέψουν από Ελλάδα στην Γερμανία

Με πλαστά διαβατήρια επιχειρούν να ταξιδέψουν από Ελλάδα στην Γερμανία

Αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να ταξιδέψουν από Ελλάδα στη Γερμανία με πλαστά διαβατήρια.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν –ιδιαίτερα από ελληνικά αεροδρόμια- οι πρόσφυγες, που με πλαστά γερμανικά διαβατήρια, επιχειρούν να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία.

Αυτό αποκαλύπτει στην κυριακάτικη της έκδοση η εφημερίδα Μπιλντ, επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, μόνον το περασμένο έτος οι αρχές στην Ελλάδα σταμάτησαν 1.682 πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πλαστά γερμανικά διαβατήρια που είχαν αγοράσει από παράνομα κυκλώματα στη χώρα.

Από τις 1.682 περιπτώσεις οι 1.418 είχαν ως προορισμό τους αεροδρόμια της Γερμανίας.

Σε παλαιότερο του ρεπορτάζ το περιοδικό Σπίγκελ είχε αναφέρει πως πολλαπλασιάζεται συνεχώς ο αριθμός των προσφύγων από την Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι προσπαθούν να ταξιδέψουν με πλαστά γερμανικά διαβατήρια.

Ανάλυση της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας σημειώνει πως έχει αποκαλύψει πολλές περιπτώσεις όπου τα πλαστά αυτά γερμανικά έγγραφα πωλούνται και μέσω του διαδικτύου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα συναντηθεί με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, όπως μετεδόθηκε στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE