ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Απειλές εναντίον δημοσιογράφων» - Τοποθέτηση Ντεζίρ και ΟΑΣΕ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Απειλές εναντίον δημοσιογράφων» - Τοποθέτηση Ντεζίρ και ΟΑΣΕ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Για απειλές εναντίον δημοσιογράφων «για τη δουλειά τους» γίνεται λόγος σε επίσημο λογαριασμό του ΟΑΣΕ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο Χαρλέμ Ντεζίρ, υπεύθυνος του ΟΑΣΕ για θέματα Ελευθερίας των ΜΜΕ, γράφει για «απαράδεκτες απειλές κατά δημοσιογράφων για τη δουλειά τους».

Ο κ. Ντεζίρ, που παρουσίασε την Τρίτη (10/7) το «Γλωσσάριο για τη δημοσιογραφία στην Κύπρο» και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία, εκφράζει ανησυχία για «σειρά απειλών εναντίον της Μαρίας Σιακαλλή».

Η κ. Σιακαλλή, που δεν εξασκεί το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, ήταν ανάμεσα στους συντάκτες του «Γλωσσαρίου».

Γράφει, λοιπόν, ο κ.Ντεζίρ: «Απειλές εναντίον δημοσιογράφων για τη δουλειά τους είναι απαράδεκτες. Είμαι πολύ ανήσυχος για σειρά απειλών εναντίον της Μαρίας Σιακαλλή, μιας εκ των συγγραφέων ενός Γλωσσαρίου που εξέδωσε το γραφείο μου στην Κύπρο. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να δουλεύουν υπό ασφαλείς συνθήκες».

Να σημειωθεί ότι η Μαρία Σιακαλλή είναι και Γενική Γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, από την οποία υπέβαλαν παραίτηση την Κυριακή (15/7) ο Πρόεδρος, Λεωνίδας Γαλάζης και η Αντιπρόεδρος, Αγγέλα Καϊμακλιώτη.

ΑΛ.ΜΙΧ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE