ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι λεπτομέρειες της επίθεσης με μαχαίρι σε λεωφορείο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι λεπτομέρειες της επίθεσης με μαχαίρι σε λεωφορείο

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (20/7) σε ένα λεωφορείο στη βόρεια Γερμανία, αφού ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ.

Τα θύματα τραυματίστηκαν σε ένα λεωφορείο στο Λίμπεκ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των τραυματιών ή την κατάστασή τους. Επιβεβαίωσε, εντούτοις, ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες την εφημερίδα Lubecker Nachrichten, ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου έριξε κάτω το σακίδιό του, κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.

"Ενα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος" περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες, όπως περιέγραψε η ίδια πηγή.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.

Η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άνδρας που τραυμάτισε σήμερα με μαχαίρι τους επιβάτες ενός λεωφορείου στην πόλη Λίμπεκ, στη βόρεια Γερμανία, ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος.

"Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε: πρόκειται για έναν 34χρονο Γερμανό υπήκοο, κάτοικο του Λίμπεκ" ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Luebecker Nachrichten, που δεν κατονόμασε τις πηγές της, ο άνδρας έχει καταγωγή από το Ιράν και ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Αν και η γερμανική εφημερίδα μετέδωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο εξ αυτών σοβαρά, η αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα με ανακοίνωσή τους επισήμαναν ότι "ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει ασαφής. Δεν υπάρχουν νεκροί".

Οι αρχές εξήγησαν επίσης ότι ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους επιβάτες προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 13.47 τοπική ώρα (14.47 ώρα Ελλάδας). "Το λεωφορείο ήταν γεμάτο από κόσμο" είπε επίσης η αστυνομία, προσθέτοντας ότι πυροτεχνουργοί εξετάζουν το σακίδιο που κρατούσε ο 34χρονος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE