Γιαούρτια και εκλογές στην Κύπρο του 1968

Γιαούρτια και εκλογές στην Κύπρο του 1968

Όταν οι οπαδοί του Μακαρίου γιαούρτωσαν και έριξαν αυγά στον ανθυποψήφιό του Τάκη Ευδόκα ενώ ένας αστυνόμος φώναξε σε οπαδό του «Έπρεπε να μεν φορώ στολή, τζι εκανόνιζα σε εγώ».

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Οι δεύτερες προεδρικές εκλογές της Κύπρου ήταν προγραμματισμένες για το 1965.
Ωστόσο, τα τραγικά γεγονότα του ’63-’64 που επέφεραν αναστάτωση και ριζικές αλλαγές στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα του τόπου, αλλά και η κρίση που προκάλεσε ο βομβαρδισμός της Τηλλυρίας το ’67, ανέβαλαν και τις εκλογές.
Για αυτό πραγματοποιήθηκαν στις 25 Φεβρουαρίου 1968 με πολλά έκτροπα και αντεγκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.