Στο νεκροτομείο Αθηνών η επόμενη πράξη της τραγωδίας

Στο νεκροτομείο Αθηνών η επόμενη πράξη της τραγωδίας

Στο νεκροτομείο Αθηνών διαδραματίζεται από την Πέμπτης 26/07, η επόμενη σκηνή της πύρινης τραγωδίας που χτύπησε την Αττική. Εκεί, όπου γίνεται η ταυτοποίηση των σορών, οι συγγενείς φτάνουν από το πρωί προκειμένου να μάθουν νέα για τους αγαπημένους του ανθρώπους. 

Την ειδική ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών έχει ενεργοποιήσει από την Τετάρτη 25/07, η ελληνική αστυνομία, μετά από επίσημο αίτημα που της διαβίβασε το πυροσβεστικό σώμα. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη ομάδα, που είχε συσταθεί το 2011 με σκοπό την αναγνώριση και ταυτοποίηση θυμάτων από καταστροφές μεγάλες τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και ατυχήματα.

Σε αυτή συμμετέχει κυρίως το προσωπικό της διεύθυνσηςεγκληματολογικών  ερευνών, εξειδικευμένοι επιστήμονες -κυρίως ανθρωπολόγοι και βιολόγοι- και συντονίζεται από το ενιαίο κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

Η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, με το ΕΚΑΒ, την ιατροδικαστική υπηρεσία αλλά και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αυτομάτως, συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, που αποτελούνται από φωτογράφους και στελέχη της υποδιεύθυνσης βιοχημικών εξετάσεων, βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE