Στο προσωπικό της ΣΚΤ την Τετάρτη 1/8 το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου

Στο προσωπικό της ΣΚΤ την Τετάρτη 1/8 το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) ενέκρινε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου 900 εργαζομένων της ΣΚΤ, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταφοράς των «καλών» εργασιών του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα.

 
Το σχέδιο θα κοινοποιηθεί και επίσημα την Τετάρτη στο προσωπικό, το οποίο θα έχει διορία δύο εβδομάδων να το επιλέξει ή όχι.
 
Το σχέδιο, το οποίο είναι εθελοντικό, προνοεί χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι και €180.000. Η φόρμουλα προνοεί τα χρόνια υπηρεσίας επί τον ετήσιο ακαθάριστο μισθό επί 26%. Το συνολικό κόστος του σχεδίου αποτιμάται περίπου στα €128 εκατομμύρια.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στο σχέδιο όλα τα μέλη του προσωπικού της ΣΚΤ, περιλαμβανομένων και των μελών του προσωπικού που έχουν μεταφερθεί στην Altamira Asset Management (Cyprus) ανεξαρτήτως ηλικίας και χρόνων ηλικίας.
 
Οι συντεχνίες ΟΙΥΚ ΣΕΚ, ΠΕΣΕΥ ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ έχουν εγκρίνει το σχέδιο, καλώντας τα μέλη τους να το επιλέξουν αφού σταθμίσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Διαφωνία με το σχέδιο εξέφρασε η ΕΤΥΚ, η οποία θεωρεί πως δεν είναι ελκυστικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.