ΠΑΦΟΣ: Εκκενώθηκαν σπίτια και κάμπινγκ λόγω πυρκαγιάς - Έτρεχαν να προλάβουν τα χειρότερα οι πυροσβέστες -VIDEO

ΠΑΦΟΣ: Εκκενώθηκαν σπίτια και κάμπινγκ λόγω πυρκαγιάς - Έτρεχαν να προλάβουν τα χειρότερα οι πυροσβέστες -VIDEO

Σε κινητοποίησή τέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 05/08, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία η Λιμενική και η Πολιτική Άμυνα μετά από φωτιά που ξέσπασε πλησίον του κατασκηνωτικού χώρου της Πόλης Χρυσοχούς.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 00.33 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καλαμιώνα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ευκάλυπτων παρά τον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς, στην Πάφο. Έγινε εκκένωση προληπτικά από την Αστυνομία, του κατασκηνωτικού χώρου και αριθμού σπιτιών που κινδύνευσαν άμεσα από την πυρκαγιά.

Οι ένοικοι του κατασκηνωτικού χώρου και των σπιτιών μεταφέρθηκαν στο παραλιακό μέτωπο για ασφάλεια όπου ακολούθως τους ανέλαβε η Πολιτική Άμυνα μέχρι την εξάλειψη του κινδύνου.

Επίσης σκάφος της Λιμενικής προσήλθε προληπτικά στον χώρο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα από  τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πόλις και Επαρχίας Πάφου, 10 πυροσβεστικά οχήματα και 2 καδενοφόρα όχημα από Τμήμα Δασών,1 από το Ταμείο Θήρας και 1 καδενοφόρο όχημα από Επαρχιακή Διοίκηση.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.31 και κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1.5 εκταρίου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα.

https://www.youtube.com/watch?v=df60_sId7PM&feature=youtu.be

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Σε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές στιγμές των τελευταίων ετών για το Κυπριακό, εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE