ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο με drones - VIDEO

Απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο με drones - VIDEO

Επίθεση με δύο drones που μετέφεραν εκρηκτικά και τα οποία φέρονται να κατέρριψαν ελεύθεροι σκοπευτές δέχτηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο ηγέτης της Βενεζουέλας, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Επίθεση με εκρηκτικά δέχτηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ενώ απευθυνόταν σε πλήθος στο Καράκας στις 17:41 τοπική ώρα. Με διάγγελμά του μετά το συμβάν, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για επίθεση που οργανώθηκε από ακροδεξιές ομάδες της Βενεζουέλας σε συνεργασία με αντίστοιχες της Κολομβίας και τόνισε πως πίσω από την πράξη αυτή βρίσκεται ο κολομβιανός Πρόεδρος Juan Manuel Santos.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Βενεζουέλας που επικαλείται το BBC, εκρηκτικά τα οποία μετέφεραν drones, εξερράγησαν κατά την διάρκεια ομιλίας του. Ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκεζ, δήλωσε πως επρόκειτο για επίθεση κατά της ζωής του προέδρου Μαδούρο, κατά την οποία τραυματίστηκαν επτά στρατιώτες.

Ο Μαδούρο, ο οποίος μιλούσε σε στρατιωτική εκδήλωση για τα 81 χρόνια της Εθνοφυλακής, στεκόταν δίπλα στην σύζυγό του και πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του στρατού της χώρας, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης διακόπηκε ξαφνικά με τον λόγο να μην είναι σαφής στους τηλεθεατές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα εθνικιστών ανταρτών, Soldados de Franelas, οι οποίοι με ανάρτησή τους στο Twitter ισχυρίζονται ότι 2 drones μετέφεραν πλαστικά εκρηκτικά c4 και τα κατέρριψαν ελεύθεροι σκοπευτές πριν πλησιάσουν τον στόχο τους. Όπως αναφέρουν μάλιστα: "Αποδείξαμε ότι είναι ευάλωτοι, δεν το πετύχαμε σήμερα αλλά είναι ζήτημα χρόνου".

Οι στιγμές που ακολούθησαν της επίθεσης καταγράφονται σε βίντεο, όπου φαίνεται και η διάλυση της τάξης των στρατιωτικών αλλά και το κτίριο στο οποίο κατέπεσε drone με εκρηκτικά, ενώ φωτογραφίες καταγράφουν την αντίδραση της φρουράς του Μαδούρο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=w7pU3CfX518

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top