'Αβάσιμες' χαρακτηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

'Αβάσιμες' χαρακτηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι οι νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε πρόσωπα και εταιρείες για κυβερνοεπιθέσεις και παράνομες παραδόσεις πετρελαϊκών προϊόντων στη Βόρεια Κορέα είναι "αβάσιμες" και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα απαντήσει.


Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του υπουργείου, ο Ριαμπκόφ δηλώνει ότι οι κυρώσεις επιβλήθηκαν με "ψευδή προσχήματα".

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε δύο Ρώσους, μια ρωσική και μία σλοβακική εταιρεία με το σκεπτικό ότι βοήθησαν μια άλλη ρωσική εταιρεία να παρακάμψει τις κυρώσεις. Παρόμοια μέτρα επιβλήθηκαν σε δύο ρωσικές ναυτιλιακές εταιρείες και σε έξι πλοία που, σύμφωνα πάντα με την Ουάσινγκτον, εμπλέκονται στη μεταφορά πετρελαιοειδών στη Βόρεια Κορέα, κατά παράβαση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.