Η χαλαρή «βαρκάδα» του Πούτιν με τον Φινλανδό πρόεδρο στη Μαύρη Θάλασσα - VIDEO

Η χαλαρή «βαρκάδα» του Πούτιν με τον Φινλανδό πρόεδρο στη Μαύρη Θάλασσα - VIDEO

Με μία χαλαρή βόλτα με θαλαμηγό στη Μαύρη Θάλασσα έκλεισαν την συνάντησή τους ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Φινλανδός ομόλογός του, Σάουλι Νιινίστο. 

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν την Τετάρτη στο Σότσι, με τον Ρώσο πρόεδρο να χαιρετίζει τις προτάσεις του Νιινίστο για να «χαλαρώσουν» οι εντάσεις στην περιοχή αναφορικά με τις στρατιωτικές πτήσεις. 

Πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, όμως αυτοί αρνούνται».

Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε την προθυμία της χώρας του να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ζώνης της Αρκτικής, που είναι πρωτοβουλία της Φινλανδίας, σε μια περιοχή που ο ανταγωνισμός οξύνεται τα τελευταία χρόνια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Παρά το τεταμένο κλίμα, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανό τον διάλογο μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Στο σημερινό τετ α τετ δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές στους διαπραγματευτές για τα ΜΟΕ και κυρίως για τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE