Η χαλαρή «βαρκάδα» του Πούτιν με τον Φινλανδό πρόεδρο στη Μαύρη Θάλασσα - VIDEO

Η χαλαρή «βαρκάδα» του Πούτιν με τον Φινλανδό πρόεδρο στη Μαύρη Θάλασσα - VIDEO

Με μία χαλαρή βόλτα με θαλαμηγό στη Μαύρη Θάλασσα έκλεισαν την συνάντησή τους ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Φινλανδός ομόλογός του, Σάουλι Νιινίστο. 

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν την Τετάρτη στο Σότσι, με τον Ρώσο πρόεδρο να χαιρετίζει τις προτάσεις του Νιινίστο για να «χαλαρώσουν» οι εντάσεις στην περιοχή αναφορικά με τις στρατιωτικές πτήσεις. 

Πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, όμως αυτοί αρνούνται».

Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε την προθυμία της χώρας του να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ζώνης της Αρκτικής, που είναι πρωτοβουλία της Φινλανδίας, σε μια περιοχή που ο ανταγωνισμός οξύνεται τα τελευταία χρόνια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE