ΟΕΛΜΕΚ: «Θα είμαστε κανονικά στα σχολεία» - Αναμονή για απεργιακές κινητοποιήσεις

ΟΕΛΜΕΚ: «Θα είμαστε κανονικά στα σχολεία» - Αναμονή για απεργιακές κινητοποιήσεις

Στη σωστή χρονική στιγμή θα αποφασιστούν μέτρα, αναλόγως πορείας και στα συλλογικά όργανα, τονίζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, εν μέσω πληροφοριών για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Μάριος Κανικλίδης ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται κανονικά στα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα (3/9).

Τόνισε ότι στη δημοσιογραφική διάσκεψη των τριών οργανώσεων στις 10:00, θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά οι λόγοι απόρριψης της κυβερνητικής πρότασης, ενώ αύριο θα γίνει ενημέρωση για την απογευματινή πορεία προς το Προεδρικό.

Ο κύριος Κανικλίδης χαρακτήρισε την πορεία, μάθημα που θα γίνει εκτός τάξης και θα αποτελέσει διαδήλωση αξιοπρέπειας με το σωστό τρόπο.

Την Τετάρτη (29/8), ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, θα συγκληθούν τα κεντρικά διοικητικά συμβούλια και θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης που πρότεινε η κυβέρνηση, στα 58 για τους δασκάλους και στα 60 για τους καθηγητές, σημείωσε ότι «θα το εκμεταλλευόταν το κράτος για να διακηρύξει ότι δημιούργησε σύστημα διορισμών».

Ερωτηθείς αν το σχέδιο ήταν εισήγηση των ίδιων των οργανώσεων τα τελευταία χρόνια, ο Μάριος Κανικλίδης είπε ότι δεν μπορεί να γίνει χώρος για νέους εκπαιδευτικούς όταν το παλιό στέλεχος τιμωρείται και φεύγει πρόωρα.

Η ΟΕΛΜΕΚ επανέλαβε ότι δεν διεξήχθη ουσιαστικός διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας και δεν γίνεται εξορθολογισμός με τον τρόπο που εισηγείται η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου διεξάγονται σε ένα από τα πιο ρευστά πολιτικά σκηνικά των τελευταίων δεκαετιών στην Κύπρος. Τα παραδοσιακά κομματικά «κάστρα», δηλαδή οι περιοχές όπου τα μεγάλα κόμματα διατηρούσαν επί χρόνια σταθερή επιρροή, φαίνεται να δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν έντονη κινητικότητα ψηφοφόρων, αύξηση της επιρροής μικρότερων σχηματισμών και αισθητή φθορά στα ιστορικά ποσοστά των παραδοσιακών κομμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE