Την ανάγκη για μια νέα διεκδικητική πολιτική στο Κυπριακό διατύπωσε, μιλώντας στο 44ο ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή της αντίστασης Δώρου Λοΐζου, ο Ανδρέας Πάλμας, ιστορικό στέλεχος της ΕΔΕΚ και συναγωνιστής του Δώρου Λοίζου, επικρίνοντας την Κυβέρνηση ότι ακολουθεί «ακαθόριστη» πολιτική στο εθνικό πρόβλημα.
Η ΕΔΕΚ συνεχίζει να αγωνίζεται για την πολυπόθητη λύση, είπε στην ομιλία του ο κ. Πάλμας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ. «Μια λύση που δεν θα επιτρέπει, όμως, την επανάληψη των όσων βιώσαμε στο παρελθόν. Μια λύση δημοκρατική, λειτουργική, χωρίς διαχωρισμούς θρησκευτικούς ή άλλους, χωρίς καταπάτηση των πολιτικών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων κανενός Κύπριου πολίτη και προ πάντων, στο πλαίσιο της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ» συμπλήρωσε.
Σήμερα, συνέχισε, «ενώ ακόμη ο κατακτητής προσπαθεί συστηματικά να εδραιώσει τα τετελεσμένα της κατοχής και να ολοκληρώσει τους επεκτατικούς σχεδιασμούς του, οι κυβερνώντες και οι πέριξ αυτών, συνεχίζουν την ακαθόριστη πολιτική τους».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ώρα 8:30 πρωινή - Ο Δώρος Λοΐζου πέφτει νεκρός - Η εμφύλια διαμάχη δεν τελείωσε με την εισβολή
Ωστόσο η ΕΔΕΚ παρά τις μεγάλες δυσκολίες, πιστεύει ότι υπάρχουν δυνατότητες για δίκαιη και βιώσιμη λύση, πρόσθεσε ο κ. Πάλμας.
Με σύνεση και σωστό προγραμματισμό μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα συνεχώς εμπλεκόμενα συμφέροντα που δημιουργούνται, ανέφερε λέγοντας ότι «άμεσα χρειαζόμαστε μια νέα διεκδικητική πολιτική, όπως πολλές φορές την έχουμε καθορίσει, ως ΕΔΕΚ, με στόχο να μην καταλήξουμε η τελευταία γενιά Ελλήνων σ’ αυτή τη μαρτυρική χώρα».
Ο Ανδρέας Πάλμας στάθηκε ιδιαίτερα στη ζωή και στη δράση του Δώρου Λοΐζου, χαρακτηρίζοντάς τον «φλογερό αγωνιστή», ψέγοντας την ίδια ώρα το γεγονός ότι η Κυπριακή πολιτεία, μετά από τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να παρουσιάσει επίσημα στον Κυπριακό λαό τους ένοχους και συνένοχους ενός από τα πιο στυγερά και αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλόνισαν τον κάθε δημοκράτη πολίτη της χώρας, και όχι μόνο: της δολοφονίας του Δώρου Λοΐζου, ύστερα από μια καλοστημένη δολοφονική ενέδρα στο κέντρο της πρωτεύουσας, το μαύρο πρωινό της 30ης Αυγούστου, του 1974.
«Ένα έγκλημα που δεν μπόρεσε και δε θέλησε να το διαλευκάνει, από τότε, καμιά ανακριτική Αρχή, δεν μπόρεσε και δε θέλησε να παρουσιάσει κανένα ένοχο ενώπιον της δικαιοσύνης, δεν μπόρεσε και δε θέλησε ν’ ανταποκριθεί ούτε στις καθημερινές υπεράνθρωπες και συγκινητικές προσπάθειες των γονιών του, του Βύρωνα και της Λαύρας, όπως και της αδελφής του Αθηνάς, ως βάλσαμο, έστω, στην προσπάθειά τους γι’ απόδοση κάποιας μορφής δικαιοσύνης» είπε.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις