Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην περιοχή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνομίλησε με το Σύλλογο των ψαράδων Νέας Μάκρης, ευχαριστώντας τους για το έργο και την αυτοθυσία τους το βράδυ της καταστροφικής πυρκαγιάς και δεσμευόμενος ότι η ελληνική πολιτεία θα αναγνωρίσει την προσφορά τους.
Από την πλευρά τους, οι ψαράδες της Νέας Μάκρης έθεσαν προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό το αίτημα να δοθεί υπηκοότητα σε τρεις αλλοδαπούς συναδέλφους τους –δύο αιγυπτιακής καταγωγής και ένας αλβανικής– που με κίνδυνο της ζωής τους ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν ζωές.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήδη έχει δώσει σχετική εντολή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως είπε, θα ακολουθηθούν οι σύμφωνες με το νόμο διαδικασίες για αλλοδαπούς με εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, «γιατί θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους ήδη συμπολίτες μας».
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου για πρόσωπα που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα.
Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρει ότι «οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε».
Ελληνική υπηκοότητα σε τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωσαν ζωές στο Μάτι
Τη δέσμευση της ελληνικής πολιτείας για χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας σε τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωσαν ζωές το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες που προκαλούν αντιδράσεις στους δρόμους της Κύπρου - «Καμαρώστε τους!»
Θλίψη για τον θάνατο 52χρονου στην Κύπρο - «Το λεωφορείο πέρασε για να σε πάρει, όμως δεν κατέβηκες…» - Δείτε φωτογραφία
Ανείπωτη τραγωδία: Πήγε για μανιτάρια και δεν επέστρεψε ποτέ - Νεκρή 75χρονη, στη δημοσιότητα τα στοιχεία της
VIDEO - Τρόμος στον αέρα: Η προσγείωση που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία - Αεροπλάνο πάλευε με τους ανέμους
VIDEO - First Dates: Η 27χρονη Κύπρια βρήκε τον έρωτα - Η απρόσμενη κίνηση του 32χρονου στο ραντεβού τους
Απίστευτες σκηνές: «Κάηκε» η Λευκωσία για τα 100 χρόνια του ΑΠΟΕΛ - Βίντεο από το εντυπωσιακό pyro show

