Οι βουλευτικές εκλογές που καθυστέρησαν δυο χρόνια - Το... κούφιο 26% του ΔΗ.ΣΥ.

Οι βουλευτικές εκλογές που καθυστέρησαν δυο χρόνια - Το... κούφιο 26% του ΔΗ.ΣΥ.

Οι τρίτες βουλευτικές εκλογές της Κύπρου, καθυστέρησαν ένα χρόνο λόγω των τραγικών γεγονότων της τουρκικής εισβολής.

Αν και ήταν προγραμματισμένες για το 1974, διεξήχθησαν το 1976, ένα χρόνο πριν πεθάνει ο Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μακάριος Γ’.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 273,000 Ελληνοκύπριοι, εκ των οποίων ψήφισαν 232,764 πολίτες στις εκλογές αυτές, ενώ σημειώθηκε αποχή της τάξεως του 14.7%.

Οι πρόσφυγες ψήφισαν για τις κατεχόμενες εκλογικές τους περιφέρειες στον τόπο της διαμονής τους στην προσφυγιά, πράγμα που επανελήφθη και στις εκλογές που ακολούθησαν.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Σε περισσότερα από 75 έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ για την Επαρχία Πάφου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, της οποίας προήδρευσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE