Τραγωδία στην Ινδία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα, τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Τραγωδία στην Ινδία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα, τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα φαράγγι στο κρατίδιο Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.


Το λεωφορείο επέστρεφε από έναν ινδουιστικό ναό και μετέφερε 94 προσκυνητές. Βγήκε από τον δρόμο ενώ απείχε περίπου 150 χιλιόμετρα από το Χαϊντεραμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

"Περισσότερα από τα μισά θύματα ήταν γυναίκες, σκοτώθηκαν επίσης και τουλάχιστον τρία παιδιά" είπε ένας ντόπιος αξιωματούχος, ο Τζ. Ναρένταρ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το υπερφορτωμένο όχημα κατέληξε στο βάθος της χαράδρας. "Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση", πρόσθεσε.

Το λεωφορείο ήταν χωρητικότητας 52 ατόμων, όμως μετέφερε 94, μαζί με τον οδηγό. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ενδέχεται να χάλασε το σύστημα πέδησης, όμως ο Ναρένταρ τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, αφού η έρευνα για το δυστύχημα είναι σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου Τελανγκάνα ανακοίνωσε ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα αποζημιωθούν με το ποσό των 500.000 ρουπιών (περίπου 6.000 ευρώ).

Η Ινδία έχει ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα στον κόσμο. Μόνο το 2016 σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα 150.000 άνθρωποι. Στα τέλη Ιουλίου 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα δυστύχημα με λεωφορείο στη Μαχαράστρα, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα άλλο λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στα Ιμαλάια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 48 επιβάτες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE