ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Ολοκλήρωσε τις επαφές της η Χολ Λουτ - Τι συζήτησαν με Μογκερίνι

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Ολοκλήρωσε τις επαφές της η Χολ Λουτ - Τι συζήτησαν με Μογκερίνι

Τον  ρόλο της ΕΕ στην επίλυση του Κυπριακού συζήτησαν η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι στο Στρασβούργο, το πρωί της Πέμπτης (13/9).

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά η συνάντηση αυτή ολοκληρώνει τον κύκλο των επαφών της ειδικής απεσταλμένης με τους βασικούς διεθνείς συνομιλητές της για το Κυπριακό.

Ο κ.Σχοινάς διευκρίνισε ότι Λουτ και Μογκερίνι εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και συζήτησαν το πως η ΕΕ θα συνεχίσει να βοηθά την διαδικασία.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

«Φυσικά θα γίνει το καλώδιο και φυσικά προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Η επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης - και μεταφέρω εδώ και από τη συζήτηση μου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - είναι φυσικά να γίνει αυτή η ηλεκτρική διασύνδεση», δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr.