Να μην τερματιστεί η υπόθεση «Ιωάννου εναντίον Τουρκίας» ζητά ο δικηγόρος

Να μην τερματιστεί η υπόθεση «Ιωάννου εναντίον Τουρκίας» ζητά ο δικηγόρος

Να μην τερματίσει την επιτήρηση της υπόθεσης Ιωάννου προτού καταβληθεί η αποζημίωση που επιδιώκει η αιτήτρια για την περιουσία της από την επιτροπή ακίνητης περιουσίας (IPC) στα κατεχόμενα, ζητά από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ο δικηγόρος της, Αχιλλέας Δημητριάδης.

Αναφέρεται παράλληλα στην αποτυχία της επιτροπής να καταβάλει έγκαιρα τις αποζημιώσεις που η ίδια επιδικάζει, ενώ λέει ότι δεν πληρώνει ούτε τόκους για το διάστημα που καθυστερεί η πληρωμή.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε εκδικαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να δικαιώνει την Ανδριανή Ιωάννου για τις «παρατεταμένες και αναποτελεσματικές» διαδικασίες της επιτροπής, επιδικάζοντας παράλληλα αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Η αποζημίωση για ηθική βλάβη καταβλήθηκε εμπρόθεσμα από την Άγκυρα και σύμφωνα με επιστολή του κ. Δημητριάδη στην Επιτροπή Υπουργών, οι ακροάσεις στα κατεχόμενα για αποζημίωση της περιουσίας συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν μεταξύ 1-3 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ιωάννου είχε προσφύγει το 2008 στην επιτροπή, διεκδικώντας αποζημίωση για πέντε τεμάχια γης στην κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού.

Πάντως, σύμφωνα με τον δικηγόρο, σημειώθηκαν περαιτέρω καθυστερήσεις στη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στα κατεχόμενα, οι οποίες δεν έχουν σχέση με την ευχέρεια της αιτήτριας να παραστεί στις ακροάσεις.

«Αυτή η υπόθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και κάποιος θα μπορούσε για παράδειγμα να αναφερθεί στις 144 υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της IPC» όπως σημειώνεται και στην απόφαση του Δικαστηρίου, καταλήγει.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE