ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Η κεντρική τράπεζα αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη

Γαλλία: Η κεντρική τράπεζα αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη

 Αναθεώρησε επί τα χείρω τον ρυθμό ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η γαλλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,6% ετησίως έως το 2020 καθώς η ανεργία μειώνεται σταθερά, όπως προέβλεψε σήμερα η κεντρική τράπεζα, προχωρώντας σε μικρή πτωτική αναθεώρηση της προηγούμενης πρόβλεψης για την ανάπτυξη.

Η Τράπεζα της Γαλλίας είχε στο παρελθόν προβλέψει ρυθμό ανάπτυξης 1,8% το 2018 και 1,7% το 2019, αλλά ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ήταν ασθενέστερο από το προβλεπόμενο και η ζήτηση από το εξωτερικό αναμένεται να είναι πιο αδύναμη τον επόμενό χρόνο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Με την επικαιροποιημένη πρόβλεψη, η κεντρική τράπεζα είναι πιο απαισιόδοξη από την κυβέρνηση, που στηρίζει τον προϋπολογισμό του 2018 στην εκτίμηση ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% αυτό και τον επόμενο χρόνο.

«Η Γαλλία υστερεί ακόμα σε ανάπτυξη διότι η Γαλλία υστερεί ακόμα σε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Πρόσθεσε ότι ενώ η Γαλλία έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, μένουν ακόμα να γίνουν πολλά σε ό,τι αφορά τις δαπάνες.

Στην πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας, η ανεργία αναμένεται να μειωθεί σταδιακά από το 9,1% το δεύτερο τρίμηνο στο 8,3% έως τα τέλη του 2020, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2008.

 Πηγή:iefimerida.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top