ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Δρομολογείται η μείωση χρήσης των πλαστικών

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Δρομολογείται η μείωση χρήσης των πλαστικών

Οι επιπτώσεις από την ρύπανση των ακτών και της θάλασσας από τα πλαστικά απόβλητα αναλύθηκαν  σε διάσκεψη με θέμα “Καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης στη Μεσόγειο” που διοργάνωσε ο  Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Φίλιππος Δρουσιώτης, «η υπερβολική χρήση πλαστικών στην τουριστική βιομηχανία όπως καλαμάκια, ποτήρια, μπουκάλια, σακούλες, θα έχει πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος  και  οικονομικό όφελος για τον επιχειρηματικό κόσμο».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη Καρούσου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Χρίστου αναφέρθηκε στις δράσεις και στις πολιτικές που θα δρομολογήσει στο εγγύς μέλλον ο Δήμος «αναφορικά με τη μείωση της πλαστικής συσκευασίας και κυρίως των πλαστικών μίας χρήσης από τις τοπικές επιχειρήσεις».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού και το Δήμος Αγίας Νάπας στο πλαίσιο του προγράμματος Beyond Plastic Med (BeMed).

Μετά το πέρας της διάλεξης οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς την παραλία «Πανταχού» όπου προέβησαν στον καθαρισμό της.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE