Τούρκοι κομάντος στέλνουν «μήνυμα» στην κυπριακή ΑΟΖ – Γαλλική ναυτική βάση στη Λάρνακα

Τούρκοι κομάντος στέλνουν «μήνυμα» στην κυπριακή ΑΟΖ – Γαλλική ναυτική βάση στη Λάρνακα

«Έντονη δυσφορία» της Άγκυρας στην είδηση για γαλλική ναυτική βάση στη Λάρνακα σημειώνουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram σειρά φωτογραφιών από ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων, στέλνοντας μήνυμα και στην Κύπρο.

Οι ασκήσεις έρχονται να δώσουν «το δικό τους μήνυμα» και για τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για τις φήμες που θέλουν τον Εμανουέλ Μακρόν να επικυρώνει τη συμφωνία για γαλλική ναυτική βάση.

Τα πολεμικά πλοία συγκεντρώθηκαν στην περιοχή για να «καλύψουν» τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την εξόρυξη του φυσικού αερίου της «νότιας Κύπρου».

Σύμφωνα δε με ελλαδικά ΜΜΕ, το Παρίσι φαίνεται να αψηφά τις απειλές του Ερνγογάν και προχωρά με τη Λευκωσία στη ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών για τη δημιουργία ναυτικής βάσης στη Λάρνακα.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

Στις 11 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν από κοινού οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους και ακολούθως θα έχουν κοινή συνάντηση υπό την καθοδήγηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου  των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE