ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ‘Επιμένουμε στην ανάγκη χάραξης μιας νέας στρατηγικής’

ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ‘Επιμένουμε στην ανάγκη χάραξης μιας νέας στρατηγικής’

Στην ανάγκη χάραξης μιας νέας στρατηγικής η οποία να επαναφέρει το κυπριακό ως θέμα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής  και εθνοκάθαρσης  και όχι ως θέμα δικοινοτικής διευθέτησης που στην ουσία αφήνει την Τουρκία ανεπηρέαστη, επιμένει  η ΕΔΕΚ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ την Τρίτη 18/09, ‘αν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στην ουσία επιβεβαιώνουν τις εδώ και χρόνια θέσεις της ΕΔΕΚ οι οποίες είναι:

1.Ο στόχος της Τουρκίας δεν είναι να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. αλλά να έχει ειδικό καθεστώς. Στη βάση αυτού του σεναρίου επιβάλλεται να χαράξουμε συγκεκριμένη πολική.

2.Απαιτείται αξιοποίηση του ενεργειακού προγράμματος με στόχο την όσο το δυνατό ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου των δυο χωρών στην περιοχή ώστε να ενισχυθεί και η διαπραγματευτική θέση τόσο της Κύπρου, για την επίλυση του Κυπριακού, όσο και της Ελλάδας, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει λόγω του τουρκικού επεκτατισμού.

3.Αν και το ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλίων φαίνεται απομακρυσμένο, η συνέχιση των συνομιλίων είτε στο πλαίσιο της Πενταμερούς είτε στη βάση του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα, θα αποτελέσει μια πολύ επικίνδυνη οπισθοδρόμηση σε βάρος της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση του κυπριακού.

Για αυτό και επιμένουμε στην ανάγκη χάραξης μιας νέας στρατηγικής η οποία να επαναφέρει το κυπριακό ως θέμα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής  και εθνοκάθαρσης  και όχι ως θέμα δικοινοτικής διευθέτησης που στην ουσία αφήνει την Τουρκία ανεπηρέαστη.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE