Στο στόχαστρο της Ευρωπαίας Επιτρόπου

Στο στόχαστρο της Ευρωπαίας Επιτρόπου

Τη Λευκωσία επισκέπτεται την Παρασκευή (21/9) η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης και Ισότητας, Βέρα Γιούροβα.

Θα συναντηθεί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, με τον οποίο θα συζητήσει το πρόγραμμα απόδοσης της κυπριακής υπηκοότητας και την εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η Επίτροπος θα ανταλλάξει απόψεις με τους συνομιλητές της για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος - θέμα που θα συζητήσει επίσης με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρωνα Νικόλατο.

Το απόγευμα θα συζητήσει περαιτέρω θέματα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με την Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε μια στρογγυλή τράπεζα για την ισότητα, περιλαμβανομένης της ισότητας των φύλων και των ατόμων LGBTI, με εκπροσώπους επιχειρήσεων, της κυβέρνησης και ΜΚΟ.

Τέλος, θα φιλοξενήσει διάλογο πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης όσον αφορά τη δικαιοσύνη, τους καταναλωτές και την ισότητα των φύλων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE