Όταν οι Ιταλοί βομβάρδιζαν την Κύπρο και η Λευκωσία γέμιζε φρέσκα ψάρια

Όταν οι Ιταλοί βομβάρδιζαν την Κύπρο και η Λευκωσία γέμιζε φρέσκα ψάρια

Την 22α Σεπτεμβρίου 1940 οι κάτοικοι της Κύπρου βγήκαν από το συνηθισμένο τους πρόγραμμα, όταν άκουσαν υπόκωφους κρότους.

Σήκωσαν το βλέμμα τους ψηλά στον ουρανό και τότε αντίκρισαν ιταλικά αεροπλάνα τα οποία αδιακρίτως και ανεπιτυχώς προσπαθούσαν να βομβαρδίσουν το νησί από αέρος.

Ήταν η πρώτη αεροπορική επιδρομή του Μουσολίνι εναντίον της Κύπρου, στο ξεκίνημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE