Επί πέντε ώρες, 30 γιατροί, έκαναν 30.000 μαλάξεις για να σώσουν 8χρονο

Επί πέντε ώρες, 30 γιατροί, έκαναν 30.000 μαλάξεις για να σώσουν 8χρονο

Πολλές φορές, οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούμε τη λέξη «ήρωας» ή «ηρωική» για να περιγράψουμε μια προσπάθεια με αποτέλεσμα -κακά τα ψέματα- η συγκεκριμένη λέξη να χάνει την αξία της, όταν έρχεται η ώρα που πραγματικά πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις.

Και στην είδηση που έρχεται από την Κίνα οι λέξεις «ήρωας» και «ηρωική» είναι πραγματικά ότι πιο ταιριαστό.

Ένα 8χρονο αγοράκι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της chinadaily.com, νοσηλευόταν σε ένα νοσοκομείο στο Changzhou, της ανατολικής Κίνας, μετά από μια κρίση που οφείλεται σε μυοκαρδίτιδα.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών εκεί η κατάσταση της υγείας παρουσίαζε μια διαρκή επιδείνωση. Έτσι κρίθηκε αναγκαίο να έρθει από ένα άλλο νοσοκομείο που απέχει 180 χιλιόμετρα το ειδικό μηχάνημα που θα υποστήριζε την καρδιακή λειτουργία του μικρού. Στη διάρκεια της αναμονής, ωστόσο, η καρδούλα του μικρού σταμάτησε να χτυπά.

Τότε όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ένας- ένας με τη σειρά του επάνω από το φορείο του έκαναν επί 5 ολόκληρες ώρες 30.000 μαλάξεις (θωρακικές συμπιέσεις CPR).

Η ηρωική τους προσπάθεια ανταμείφθηκε καθώς το παιδί όχι απλά έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο αλλά η κατάσταση του παρουσιάζει αισθητή βελτίωση, αν και οι καρδιακοί παλμοί εξακολουθούν και είναι ασθενείς.

 

 

Από Newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.