ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το Κυπριακό στις επαφές Τσίπρα-Γκουτέρες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το Κυπριακό στις επαφές Τσίπρα-Γκουτέρες

Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και η συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης (27/9), ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΓ, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην πολυμέρεια και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την αποφασιστικότητά της να επιλύσει τη μακροχρόνια διαφωνία για το όνομα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα τύχει υποστήριξης και στις δύο χώρες. Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι η συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο Γενικός Γραμματέας και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης το κυπριακό ζήτημα και τη μετανάστευση.
 
Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο ΓΓ ΟΗΕ έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ απένειμε τα εύσημα στον Πρωθυπουργό για την ιστορική συμφωνία με την ΠΓΔΜ στην οποία εξάλλου αναφέρθηκε και στην ομιλία του ενώπιον της ΓΣ του ΟΗΕ.
 
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό στη βάση της πάγιας θέσης της Ελλάδας για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, ανέδειξε τη σημασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου που είναι κρισίμως μεταξύ άλλων και για τη μετανάστευση, καθώς και την ανάγκη η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή.
 
Συνεργάτης του Πρωθυπουργού ανέφερε σε σχέση με το Κυπριακό ότι ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τις πάγιες ελληνικές θέσεις και ο κ. Γκουτέρες του είπε πως η απεσταλμένη του Τζέιν Χολ Λουτ δραστηριοποιείται για το θέμα.

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top