ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ΣΗΚΩΣΕ στα πέναλτι με ήρωα τον Τόνιο! ΚΑΤΑΡΑ για ΑΠΟΕΛ

Το ΣΗΚΩΣΕ στα πέναλτι με ήρωα τον Τόνιο! ΚΑΤΑΡΑ για ΑΠΟΕΛ

Με μεγάλο ήρωα τον Τόνιο η ΑΕΚ επικράτησε στα πέναλτι του ΑΠΟΕΛ με 4-1. Τα γκολ των Τάμαρι και Ρουσιά στην κανονική διάρκεια έστειλαν το παιχνίδι στα πέναλτι όπου οι Λαρνακείς σήκωσαν το τρόπαιο του Σούπερ Καπ για πρώτη φορά.

Ένα πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Οι Λαρνακείς είχαν την κατοχή της μπάλας καθώς και τις περισσότερες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος με τους Τομάς και Ακοράν να φτάνουν πολύ κοντά στο τέρμα αλλά ο πολύ καλός Ρομό τους σταμάτησε. Η ΑΕΚ που κυριάρχησε και στον χώρο του κέντρου προσπαθώντας να βγάλει επιθέσεις όσο και από τα πλάγια όσο και από τον άξονα.

 Ένα μουδιασμένο ΑΠΟΕΛ είδαμε στο πρώτο μέρος που προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο αλλά μάταια. Λούκας Σόουζα και Γκέντζογλου δεν κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα. Η φάση που έκανε την αλλαγή στο πρώτο μέρος όσο και στο αποτέλεσμα όσο και στα δεδομένα των δυο τεχνικών ήρθε από τους ‘γαλαζοκίτρινους’. Ένα κακό εκτελεσμένο κόρνερ από τα δεξιά για την ΑΕΚ με τον Ρομό να ελέγχει την μπάλα. Ο Άλ Τάμαρι άρχισε την κούρσα στο δεξί άκρο. Ο Βενεζουλάνος έριξε την μπάλα προς τον νεαρό που με μια εξαιρετική κούρσα πέρασε δυο αμυνόμενους της ΑΕΚ και κάνοντας το πλασέ έκανε το 1-0.

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και τα κατάφερε μόνο για λίγα λεπτά αφού η ΑΕΚ δεν σταμάτησε σε καμία περίπτωση να ψάχνει το τέρμα της ισοφάρισης όπου και το πέτυχε με τον Ρουσιά στο 62’ λεπτό.

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε ούτε στην φάση της ισοφάρισης και συνέχισε να βάζει πίεση στον ΑΠΟΕΛ και να θέλει περισσότερο από την ομάδα του Γιώργου Κωστή. Με κραυγαλέες ευκαιρίες από Τρισκόφκσι και Ασούμπρε να μην μπορούν να νικήσουν τον Ρομό και την αστοχία τους. Έτσι το παιχνίδι μετά από τον μονόλογο της ΑΕΚ το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Μια διαδικασία να θυμίσουμε ότι ξύπνησαν εφιάλτες Αστάνα για τους ‘γαλαζοκίτρινους’ όπως κατέληξε στο τέλος. Αυτή την φορά με μοναδικό σκόρερ τον Κασίνι και με τους Μοράις, Μερκή και Κασίνι να αστοχούν έχασαν τον τρόπαιο. Από την άλλη η αλάνθαστη ΑΕΚ σκόραρε όλα τα πέναλτι και με τον Τόνιο να είναι σε τρομερή μέρα αποκρούοντας δυο πέναλτι οδήγησε την ομάδα της ΑΕΚ στο στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ.

Μια κατάκτηση απολύτως δίκαια για την ΑΕΚ αφού ο ΑΠΟΕΛ σε καμία περίπτωση δεν μπήκε στον αγώνα. Μια ΑΕΚ πολύ καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι πριν από το 90λεπτο, κάνοντας το όμως στα πέναλτι. Το προβληματικό ΑΠΟΕΛ έκανε την εμφάνιση του για ακόμη ένα παιχνίδι αφού δεν μπόρεσε καν να πάρει την ουσία χάνοντας δίκαια από την ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο ομάδες είχαν και αναγκαστικές αλλαγές στο παιχνίδι. Στο 17’ λεπτό ο Κάσες πήρε την θέση του Λαρένα ενώ στο 39’ λεπτό ο Μοράις πήρε την θέση του Ντε Βισνέντι. Ενώ στο δεύτερο μέρος και στο 60’ λεπτό ο Γκένζογλου αποχώρησε και αυτός με πρόβλημα.

ΑΠΟΕΛ: Ρομό, Βούρος, Μερκής, Καρλάο, Καζού, Σόουζα, Γκέντσογλου(60’ Κασίνι), Τάμαρι, Ρέζα, Ντε Βινσέντι(39’ Μοράις), Μπαλόγκ(45’ Αλωνεύτης)

ΑΕΚ: Τόνιο, Ιγκόρ, Τρουγιόλς(75’ Γκαρσία), Μοϊσόφ, Λαρένα(17’ Κάσες), Τομάς, Τρισκόφσκι, Ακοράν, Ρουσιάς(72’ Aσούμπρε), Χέφελ, Γκονζάλες

Σκόρερς: Τάμαρι (25’), Ρουσιάς (62’)

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της Ομόνοιας



ΠτΔ: «Οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων να έχουν άμεση πρόσβαση στις Υπηρεσίες του κράτους»

ΠτΔ: «Οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων να έχουν άμεση πρόσβαση στις Υπηρεσίες του κράτους»

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Σώματος ανέφερε τα ακόλουθα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top