Στη Σμύρνη αντιπροσωπεία της Βουλής για συνεδρίες της ΑΚΣ

Στη Σμύρνη αντιπροσωπεία της Βουλής για συνεδρίες της ΑΚΣ

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί την Τετάρτη 03/10, για τη Σμύρνη, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον βουλευτή Νίκο Τορναρίτη (επικεφαλής), Αντιπρόεδρο της ΑΚΣ και Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Συνέλευσης και τον βουλευτή, Χριστάκη Τζιοβάνη, μέλος της Συνέλευσης.

Θα συμμετάσχουν στη Μόνιμη Επιτροπή Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων και στο 1ου Μέρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΑΚΣ, για το 2018, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 4 ως 6 Οκτωβρίου 2018.

Όπως αναφέρεται, η Επιτροπή Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, όπως και της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας πολιτιστικών αγαθών.

Θα συζητήσει επίσης θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης της συνεργασίας σε ζητήματα υγείας, μετανάστευσης, καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και της διαφθοράς, καθώς και της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που πλήττονται από διαμάχες.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα καθορίσει κατά τη συνεδρία του τα θέματα και τα ψηφίσματα που θα συζητηθούν και θα προωθηθούν για έγκριση κατά την επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας της ΑΚΣ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη ερχόμενου Νοεμβρίου στην Τουρκία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο θέμα που αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, καθώς και στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE