ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Έρχεται ειδική κάρτα παραλαβής μαθητών- Ανακοινώθηκε δέσμη μέτρων

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Έρχεται ειδική κάρτα παραλαβής μαθητών- Ανακοινώθηκε δέσμη μέτρων

Κάρτα εξουσιοδότησης με την οποία θα μπορούν παραλαμβάνουν τους μαθητές οι κηδεμόνες τους, ανακοίνωσε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζιης, ως ένα από τα μέτρα που αποφασίστηκαν, μετά την υπόθεση απαγωγής στην Λάρνακα.

Δέσμη μέτρων, η οποία διαμορφώθηκε σε συνεννόηση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και του Οργανωμένους Γονείς, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (4/10), μετά και την υπόθεση απαγωγής των δύο μαθητών, που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία.

Όπως δήλωσε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου, ξεκινά άμεσα η διαδικασία περίφραξης όλων των σχολείων, τοποθέτηση θυροτηλεφώνων, ενώ στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα τοποθετηθούν φύλακες από τις 7:00 μέχρι τις 8:00 το πρωί.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα τύχουν σχετικής επιμόρφωσης, έτσι ώστε να μπορούν να ενδυναμώσουν και να βοηθήσουν τα παιδεία να είναι πιο υποψιασμένα.

Όσων αφορά την κάρτα εξουσιοδότησης, αυτή θα δίνεται από το σχολείο στους κηδεμόνες και στα άτομα που παραλαμβάνουν τους μαθητές.

Επιμέλεια Χ. Ζήνωνος

*Φωτογρφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE